Zdravnik iz bolnice v Parmi: Starejših od 60 let ne priklapljamo več na respiratorje! – TOPNEWS.si

Zdravnik iz bolnice v Parmi: Starejših od 60 let ne priklapljamo več na respiratorje!

Zdravnik iz bolnice v Parmi: Starejših od 60 let ne priklapljamo več na respiratorje!

Premalo naprav za vse prizadete. Umirajočim bolnikom omogočimo, da se poslovijo od družin, pravi dr. Gal Peleg.

Izraelski zdravnik, ki dela v parmski bolnišnici, pravi, da so medicinski delavci dobili navodila oblasti, naj starejših od 60 let ne priklapljajo več na respiratorje.

To pove dovolj o groznih razmerah v severni Italiji, epicentru smrtonosnega koronavirusa, ki je do zdaj okužil skoraj 70.000 ljudi v tej državi, pri čemer je umrlo kar 6.820 ljudi.

Strožji ukrepi

Dr. Gal Peleg je za izraelski televizijski kanal N12 povedal, da je v bolnišnici zelo malo umetnih pljuč, tj respiratorjev, ki hudo bolne bolnike ohranjajo pri življenju, zato medicinski strokovnjaki praktično odločajo, kdo bo preživel.

“Razmere v bolnišnicah so katastrofalne. Ne izboljšujejo se, ampak se poslabšujejo. Prejeli smo navodila, naj starejših od 60 let ne priklapljamo na respiratorje, saj jih ni dovolj za vse, ki jih potrebujejo. Poleg respiratorjev ni dovolj tudi naprav za CPR, zato smo zdravniki prisiljeni odločiti, kateri bolniki bodo deležni tretmaja za reševanje življenja, je povedal dr. Peleg in dodal, da kljub strogim ukrepom karantene uspejo omogočiti pacientom pred smrtjo, da se poslovijo od svojih družin.

Zaradi alarmantne situacije je bila vlada v Rimu prisiljena sprejeti še strožje ukrepe in odredila zaprtje vseh trgovin in podjetij, katerih delo v izredni situaciji ni potrebno.

Ključni teden

Strokovnjaki upajo, da bo ta teden na Apeninih ključnega pomena, saj naj bi nujni ukrepi začeli prinašati rezultate. Število mrtvih in novih okuženih je končno začelo upadati, zato se verjame, da je vrhunec minil, vendar je o tem še prezgodaj govoriti. Virus je večinoma prizadel severne dele države, na jugu pa so razmere nekoliko boljše.

COMMENTS

Wordpress (0)