Zakaj je odstopil Roland Žel z mesta direktorja podjetja TSMedia – Žel zavrnil imenovanje Petra Jančiča, češ da “strankarskih ljudi” ne bo imenoval na uredniška mesta – TOPNEWS.si

Zakaj je odstopil Roland Žel z mesta direktorja podjetja TSMedia – Žel zavrnil imenovanje Petra Jančiča, češ da “strankarskih ljudi” ne bo imenoval na uredniška mesta

Zakaj je odstopil Roland Žel z mesta direktorja podjetja TSMedia – Žel zavrnil imenovanje Petra Jančiča, češ da “strankarskih ljudi” ne bo imenoval na uredniška mesta

Dan pred menjavo vlade, v petek je namreč v državnem zboru prisegel nov ministrski kabinet Janeza Janše, torej prejšnji četrtek je bilo Želu naročeno, da naj za novega odgovornega urednika imenuje Petra Jančiča, sicer novinarja in lastnika Zavod za svobodo izražanja, ki je tudi lastnik spletnega portala.

Žel se je temu uprl z argumentom, za odgovornega urednika ne bo postavljal “strankarskih ljudi” in odstopil z mesta direktorja podjetja TSMedia. Jančič je namreč občasni sodelavec Nova24, ki objavlja njegove članke in s tem seveda posredno financira delovanje njegovega spletnega časopisa.

Planet TV, ki je izdajatelj komercialnih televizijskih programov, kot v.d. odgovornega urednika še vedno ureja Mirko Mayer, ki je tudi odgovorni urednik spletnega portala Siol.

Po pisanju nekaterih medijev naj bi na Želovo mesto direktorja podjetja TSMedia imenovali kar nekdanjega odgovornega urednika Dela Uroša Urbasa. Urbas je bil zaposlen kot odgovorni urednik časnika Delo, ki pa ga je nedavno zapustil.

Epilog celotne zgodbe je ta, da niti Urbas niti Jančič nista dobila uredniškega mesta na Planet TV in Siolu. Sicer pa lahko tokrat pritrdimo tvitu Bojana Požarja. da moraš biti za “urednikovanje malo karakterja”.

COMMENTS

Wordpress (0)