V zvezi z največjo vojaško vajo se je oglasilo Evropsko poveljstvo ZDA: “DEFENDER-EUROPA 20” – Zdravje in blaginja sta prioriteti, vaja ne bo odpovedana! – TOPNEWS.si

V zvezi z največjo vojaško vajo se je oglasilo Evropsko poveljstvo ZDA: “DEFENDER-EUROPA 20” – Zdravje in blaginja sta prioriteti, vaja ne bo odpovedana!

V zvezi z največjo vojaško vajo se je oglasilo Evropsko poveljstvo ZDA: “DEFENDER-EUROPA 20” – Zdravje in blaginja sta prioriteti, vaja ne bo odpovedana!

Glede na izbruh koronavirusa (COVID-19) je zveza Nato sprejela nekatere spremembe, ki boo zmanjšale število udeležencev iz ZDA v vojaški vaji “DEFENDER-Europe 20”. To lahko povzroči vpliv tudi na Natove zaveznice, ki se prav tako udeležujejo vaje. Celoten manever ne bo odpovedan.

“Zdravstveno varstvo naših sil ter naših zaveznic in partnerjev je najpomembnejša skrb. Koronavirus jemljemo resno, je sporočil “US EUCOM (Evropsko poveljstvo ZDA) . Od začetka februarja v Evropo redno prihajajo vojaki in oprema. Defender-Europe 20 bo predvidoma do junija v sedmih evropskih državah, vključno z Belgijo, Nizozemsko, Nemčijo, Poljsko, Litvo, Latvijo in Estonijo. Vse države so poročale o primerih COVID-19.

Podrobnosti o obsegu sprememb bodo sledile. U.S. EUCOM s svojimi zavezniki in partnerji preučuje podrobnosti, da bi se dogovorili o prilagoditvah.

Skrb za zdravje naših sil ter naših zaveznikov in partnerjev je glavna skrb.

Poleg ciljev vojaškega usposabljanja je zdravje vojakov, ki sodelujejo v njem, še naprej prednostna naloga. Ta ukrep bo vsaj ublažil širjenje virusa in podprl lokalna prizadevanja za zajezitev širjenja.

Nato je sprejel previdnostne ukrepe, ki temeljijo na navodilih Svetovne zdravstvene organizacije za varovanje zdravja osebja, družinskih članov in domačih narodov. Vsakodnevne operacije se nadaljujejo z ukrepi za zmanjšanje izpostavljenosti in potencialnim prenosom virusa, Nato pa neprestano ocenjuje situacijo, saj so razmere dinamične.

Sprememba vaje ne bo škodovala Natovi sposobnosti zaščite vseh zaveznikov in varovanja naših skupnih vrednot. Naši narodi, zavezniki, partnerji in potencialni nasprotniki bi morali vedeti, da naše sile ostajajo pripravljene.

COMMENTS

Wordpress (0)