Državni zbor potrdil ministrski kabinet Janeza Janše – Janša zanikal informacije o karanteni v Ljubljani – TOPNEWS.si

Državni zbor potrdil ministrski kabinet Janeza Janše – Janša zanikal informacije o karanteni v Ljubljani

Državni zbor potrdil ministrski kabinet Janeza Janše – Janša zanikal informacije o karanteni v Ljubljani

Državni zbor je z 52 glasovi za in 31 proti potrdil ministrsko ekipo nove vlade, ki jo bo vodil prvak SDS Janeza Janša. S tem je Slovenija dobila 14. vlado, ki jo bodo sestavljale stranke SDS, SMC, NSi in DeSUS.

Za imenovanje vlade je glasovalo 52 poslancev koalicijskih SDS, SMC, NSi in DeSUS ter opozicijske SNS in poslanca narodnih skupnosti. Proti so glasovali poslanci LMŠ, SD in Levice, poslanec SMC Jani Möderndorfer pa se je pri glasovanju vzdržal.

Vseh 16 ministrov nove vlade je pred državnim zborom že zapriseglo, da bodo spoštovali ustavni red, ravnali po svoji vesti in z vsemi svojimi močmi delovali za blaginjo Slovenije.

DZ je danes potrdil 14. vlado v zgodovini samostojne države in tretjo vlado pod vodstvom Janeza Janše. Ta je namreč novo koalicijsko večino oblikoval po odstopu Marjana Šarca z mesta predsednika vlade, Janša pa je 3. marca v DZ dobil mandat za sestavo vlade.

Nova vlada na petek 13. mandat začenja v zaostrenih razmerah spopadanja z epidemijo koronavirusa. Tudi Janša se je ob predstavitvi ministrske ekipe pred glasovanjem v DZ osredotočil na ukrepe, ki jih bo treba sprejeti za omejitev širjenja novega koronavirusa. Napovedal je, da bo prva seja novoimenovane vlade že uro po potrditvi v DZ, sklicana je tudi že primopredaja poslov med dosedanjim premierjem Marjanom Šarcem in Janšo.

Tudi v razpravi poslancev je bilo največ besed namenjenih nujnosti obvladovanja širjenja koronovirusa.

Primopredaja poslov med predsednikom vlade Janezom Janšo ter dosedanjim predsednikom vlade Marjanom Šarcem bo po izvolitvi nove vlade v vladni palači, so sporočili iz Ukoma. Po primopredaji poslov se bo vlada sestala na prvi redni seji. Fototermin bo za uradnega fotografa in snemalca. Po seji vlade bodo posredovali sporočilo za javnost.

COMMENTS

Wordpress (0)