Trump zaradi epidemije s koronavirusom prepovedal celotni potniški in tovorni promet iz držav schengenskega območja – TOPNEWS.si

Trump zaradi epidemije s koronavirusom prepovedal celotni potniški in tovorni promet iz držav schengenskega območja

Trump zaradi epidemije s koronavirusom prepovedal celotni potniški in tovorni promet iz držav schengenskega območja

Da bi preprečili prihod novo okuženih s korona viusom v ZDA, bomo v naslednjih 30 dneh suspendirali vsa potovanja iz cele Evrope, je dejal ameriški predsednik.

Predsednik Donald Trump je v nagovoru svojim sodržavljanom izjavil, da zaradi nevarnosti koronavirusa nalaga prepoved “vseh potovanj iz Evrope v ZDA“, ta odločitev bo veljala naslednjih 30 dni.

Glede na to, da Evropska unija ni izvajala previdnostnih ukrepov kot ZDA, imamo v Ameriki številne izbruhe koronavirusa. Zato sem se odločil za nekaj težkih, a potrebnih potez. Da bi preprečili, da bi v našo državo prišle nove okužbe, bomo v naslednjih 30 dneh prekinili vsa potovanja iz cele Evrope. Odločitev začne veljati v petek ob polnoči, pod pogojem, da se ne spremenijo pogoji. Izjeme bodo samo za državljane ZDA, ki bodo morali ob prihodu na ameriška tla opraviti ustrezen pregled, je dejal ameriški predsednik Donald Trump in poudaril, da se odločitev ne nanaša na Združeno kraljestvo.

Ameriški predsednik je še dejal, da to velja tako za potniški kot za tovorni promet. Pol ure po njegovem govoru v Beli hiši so objavili pojasnilo. V izjavi je Trump dejal, da je ob misli na Evropo mislil na države članice schengenskega območja.

Trump spremlja razmere na Kitajskem in v Južni Koreji in bo razmislil o ublažitvi omejenih potovanj v te države.

“Starejši so v največji nevarnosti. Ljudje, ki že imajo pridružene bolezni, morajo biti previdne,” je dejal Trump in dodal, da si znanstveniki vsk dan prizadevajo, da bi našli cepivo.

Trump je sodržavljane pozval, naj poskrbijo za higieno, si redno umivajo roke in upoštevajo navodila zdravstvenih organizacij.

“Smo v kritičnem trenutku bitke s koronavirusom. Pri odločitvah, ki rešujejo življenje Američanov, ne bom okleval,” je dejal Donald Trump.

COMMENTS

Wordpress (0)