Bela hiša: Trumpa niso testirali na koronavirus – TOPNEWS.si

Bela hiša: Trumpa niso testirali na koronavirus

Bela hiša: Trumpa niso testirali na koronavirus

Ameriški predsednik Donald Trump ni bil testiran na koronavirus, poroča Bela hiša, čeprav se vsaj dva kongresnika, s katerima je nedavno bil v rizičnem kontaktu, nahajata v samoizolaciji, potem ko sta bila na konferenci z osebo, ki je bila pozitivna na virus.

“Predsednik ni opravil testa Covid-19, ker ni imel daljših tesnih stikov s katerim koli potrjenim bolnikom s Covid-19, niti ni imel nobenih simptomov. Predsednik Trump je odličnega zdravja, zdravniki pa ga pozorno spremljajo,” je dejala tiskovna predstavnica Stephanie Grisham.

Pet kongresnikov v karanteni

Po poročanju ameriških medijev se pet ameriških kongresnikov od včeraj nahaja v samoizolaciji, med njimi sta tudi dva republikanca, ki sta po izpostavitvi koronavirusu stopila v stik s Trumpom. Poslanec Matt Gaetz je potoval na predsedniškem letalu Air Force One, ki je Donalda Trumpa vračalo v Washington. Gaetz je povedal, da je bil pred enajstimi dnevi v stiku z osebo, ki je bila pozitivna na koronavirus.

“Čeprav poslanec nima simptomov, ostaja doma in čakamo rezultate njegovega testa,” je njegova ekipa zapisala na tviterju. Priporočenih 14 dni bo ostal v samoizolaciji.

Drugi republikanski kongresnik Doug Collins, ki se je v petek srečal s Trumpom, je dejal, da bo ostal v prostovoljni karanteni, čeprav nima simptomov, potem ko je bil konec februarja izpostavljen koronavirusu.

Collins je spremljal ameriškega predsednika med uradnim obiskom ameriškega centra za nadzor in preprečevanje bolezni v Atlanti. Po navedbah nekaterih medijev se je med obiskom rokoval s predsednikom Trumpom.

Trump glede koronavirusa poslal pomembno sporočilo javnosti

Ameriški predsednik Donald Trump meni, da se zaradi koronavirusa ne bi smelo širiti panike, saj po ameriški statistiki vsako leto zaradi virusa navadne gripe umre veliko več ljudi.

Lani je zaradi gripe umrlo 37.000 Američanov. Letno v povprečju med 27.000 in 70.000. Ničesar ni konec, življenje in gospodarstvo se nadaljujeta. Trenutno je 546 potrjenih primerov koronavirusa z 22 smrtnimi primeri. Razmislite o tem, je izjavil prvi mož Amerike.

COMMENTS

Wordpress (0)