(VIDEO) “Nismo sovjetsko vodstvo iz leta 1986, ko se je prikrival Černobil” – Marjan Šarec o teorijah zarote, “da je korona virus čakal na novo vlado” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Nismo sovjetsko vodstvo iz leta 1986, ko se je prikrival Černobil” – Marjan Šarec o teorijah zarote, “da je korona virus čakal na novo vlado”

(VIDEO) “Nismo sovjetsko vodstvo iz leta 1986, ko se je prikrival Černobil” – Marjan Šarec o teorijah zarote, “da je korona virus čakal na novo vlado”

Šarec se je odzval tudi na teorijo zarote, ki se širi po družbenih omrežjih, da korona virus nekako čakal na novo vlado.

“Ravno to sem hotel še dodati ob vsem tem, kar nekateri širijo po socialnih omrežjih, da smo to prikrivali in da smo to skrivali, to nikakor ne drži. To je spet ena neumnost tistih politikantov, ki pač izkoriščajo vsako priložnost za to, da zganjajo svojo politiko. Mi smo takoj, ko smo bili obveščeni, klical me je minister včeraj zvečer, se pravi on je zvedel ob 20:45. Približno tam nekje me je takoj poklical, takoj smo začeli ukrepati in zagotovo ne bi imeli mi nobene koristi od tega, če bi to skrivali. Jaz sem že večkrat poudaril, da je samo še vprašanje časa, kdaj bo virus prišel v Slovenijo, kar je normalno, saj Slovenija ni nek izoliran otok na tem svetu in sedaj je pač tudi do te prve okužbe prišlo in delamo naprej po tem protokolu.

Da bi se pa igrali s takimi stvarmi, z zdravjem državljanov in prikrivali tovrstne stvari, to pa mislim, da ne bi imelo nobenega smisla, ker mi pač nismo sovjetsko vodstvo, ki je leta 1986, ko se je prikrival Černobil. Mislim, da so takšne situacije popolne nepotrebne. Gre za lažne novice. Prihajajo pa te lažne novice iz političnih sfer dobro znanih. Bi pa rekel, da toliko panike, kolikor si je bodo ustvarili, toliko je bodo morali tudi reševati kot vlada. Zato previdno s temi zadevami. Tudi današnja seja DZ priča o tem, da seveda sedaj nekateri iz dosedanje opozicije pač pljuvajo po meni, po vladi, po ministru, kako nismo nič naredili. Bi pa povedal, da že čez sedem dni bodo prevzeli vajeti in bodo vse te probleme morali reševati in tudi mi bomo seveda budno spremljali tako kot državljanke in državljani, ali se to res izvaja ali ne. Tako, da z ustvarjanjem panike delajo težave samo sebi.”

Premier v odstopu je danes komentiral tudi ministrsko ekipo njegovega naslednika Janeza Janše. “Kakršne so izbrali, s takšnimi bodo delali”, je dejal Marjan Šarec o predvideni ministrski ekipi v Janševi koaliciji. Odgovarjal pa je tudi na očitke o političnem kadrovanju pred nastopom nove vlade pri razpisih za predsedovanje Slovenije EU.

“To je čisto tehnični postopek in ne gre za kakšno politično kadrovanje,” je v izjavi novinarjem ob robu seje DZ povedal Šarec. Poudaril je, da ne gre za zaposlovanje v klasičnem smislu. Prav tako ne gre za zaposlovanje od znotraj in politično zaposlovanje, ampak za zaposlovanje za projekt predsedovanja, je pojasnil.

Na vprašanje, zakaj tega ne prepustijo novi vladi je Šarec dejal: “Ja zato, ker je ta proces prijav in vsega že tekel, tudi povpraševanja. In glede na to, da to ni politično povezano in ni povezano s tem, ampak je to projekt, ki je vseslovenski projekt in zaradi tega, ker smo tudi določili, da mora projekt teči naprej, zato to teče. To je v bistvu čisto tehnični postopek in ne gre za kakšno politično kadrovanje”.

“Že ko smo prišli na vlado, smo bili v zamudi. Projekt je treba pripraviti, sicer nas bo kot državo ujel nepripravljene in tukaj tudi ni razlogov za kakršnokoli odlašanje,” je dejal.

“Predsedovanje smo si zadali kot nacionalni projekt, ne glede na to, kdo je predsednik vlade, katera vlada je, kajti predsedovanje mora Slovenija izpeljati dobro in verjamem, da ga tudi bo, ne glede na menjavo vlade,” je dejal.

Glede kratkih rokov za prijavo na razpise, ki so od tri do pet dni, je dejal, da težko sodi, zakaj so tako določeni. Določali so jih tisti, ki so zadolženi za to, je izpostavil odhajajoči premier.

Kot je še poudaril, je zaposlovanje za predsedovanje potrebno, ker se je pristojna služba za evropske zadeve po prvem predsedovanju Slovenije leta 2008 razpustila. “In dejansko mi danes nimamo te službe postavljene. Zato moramo tudi kadre postaviti na novo in sploh vzpostaviti sistem. Zato smo tudi šli v iskanje novih kadrov, to niso neki odsluženi strankarski kadri, ampak gre za kadre, ki se jih dejansko potrebuje,” je zatrdil Šarec.

COMMENTS

Wordpress (0)