Zdravko Počivalšek pravi, da ni sklenil pakta s hudičem, ampak, da je nova vladna koalicija zaveza za Slovenijo – TOPNEWS.si

Zdravko Počivalšek pravi, da ni sklenil pakta s hudičem, ampak, da je nova vladna koalicija zaveza za Slovenijo

Zdravko Počivalšek pravi, da ni sklenil pakta s hudičem, ampak, da je nova vladna koalicija zaveza za Slovenijo

Mandatar za sestavo nove vlade Janez Janša se je s predsedniki koalicijskih strank danes na štiri oči pogovarjal glede zadnjih kadrovskih rešitev.

Najprej je bil pri Janši predsednik NSi Matej Tonin, potem predsednica Desus-a Aleksandra Pivec, nazadnje pa je bil pri njem Zdravko Počivalšek.

Počivalšek je po srečanju na tviterju potrdil javno skrivnost, da bo mesto predsednika državnega zbora prevzel Igor Zorčič, sicer vodja poslanske skupine SMC. Počivalšek meni, da mu “pravniška narava daje sposobnost analitičnega pogleda na razmere”. Na tviterju so se že pojavili prvi odzivi na kandidaturo Zorčiča za predsednika državnega zbora.

Počivalšek je odločitev za Zorčiča pojasnil najprej na tviterju, nato pa se je po burnem političnem dogajanju oglasil še na Facebooku.

Odzval se je tudi ne očitke o izdajstvu, kar mu marsikdo očita, potem ko se je odločil oditi v koalicijo z Janezom Janšo. “Beseda izdajstvo je težka. Tisti, ki jo zlahka izgovarjajo, tega ne počnejo, ker bi si želeli, da bi Slovenija prerasla idejo o tem, da se moramo deliti. Ugaja jim okolje, kjer je brat bratu sovražnik in sosed sosedu tujec. Ugaja jim nenehno pogrevanje istih tem, po možnosti iz dovolj udobnih služb in položajev. Zato vsem, ki se zadnje tedne vame usmerili na stotine očitkov, odgovarjam: odrasel sem v okolju, kjer smo se morali za vsak dinar, kasneje tolar in zdaj evro, bistveno bolj potruditi kot naši ljudje v večjih mestih in središčih. Svoje osnovno znanje, ki sem ga pridobil med študijem, sem želel dokazati doma, da bi nam bilo vsem bolje. Vem, kaj pomeni ustvarjati z lastnim znanjem in lastnimi rokami. Zgodbe, katerih del sem bil, so zelo vplivale na podobo mojih domačih krajev. Če bi jih delal z egoistično računico, ne bi imel možnosti popravnega izpita. Moji ljudje bi me zavrgli,” je zapisal in dodal, da so to temelji njegove “lastne ustave. Delati pošteno, delati skupaj in delati z misijo na posledice”.

Pravi, da je enako tudi v politiki. “Leta 2018 sem na volitvah v Državni zbor kandidiral kot Zdravko. Moj program so bile potrebe ljudi v Obsotelju. Dobil sem 19 odstotkov njihovih glasov, največ od vseh kandidatov SMC. Ti ljudje so me ‘poslali’ v Ljubljano zato, da bi naredil nekaj dobrega in ne zato, da bi se šel visoko politiko. Danes od mene pričakujejo isto in v tem, da sem se sposoben pogovarjati z ljudmi drugačnih nazorov, ne vidijo ukrivljene hrbtenice, temveč močan značaj. Znan sem po tem, da raje delam, kot govorim. Raje poslušam, kot prepričujem. Zato mi je tuje v kamere in mikrofone pojasnjevati vsako svojo odločitev. Mi je pa zato toliko prijetneje biti med ljudmi, ki uživajo sadove ukrepov, sprejetih pod mojim vodenjem ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.”

Po besedah Počivalška nova vladna koalicija ni “pakt s hudičem. Je zaveza s Slovenijo. S tistim njenim delom, ki je že pozabil, da nam je šlo v zgodovini najbolje, ko so bili v navezi politiki različnih pogledov. Pa s tistim, ki si želi, da bi se bili politiki med seboj sposobni pogovarjati predvsem za mizo. Pa s tistim, ki ne razumejo, da si največ polen pod noge nastavimo sami”.

V zapisu na Facebooku Zdravko Počivalšek sporoča, da se zaveda, da je veliko tvegal s tem, ko se je trudil za dogovor. “Ko nisem poslušal programiranega dela politike, ki je z enim odstopom želela znova spraviti na kolena vso državo. A mnogo več bi tvegal, če bi popustil želji po novi politični predstavi par excellence in pozabil na to, kar mi moji ljudje tako radi rečejo: ‘Zdravko, bodi pameten.”

COMMENTS

Wordpress (0)