(VIDEO) Na podlagi posnetkov Topnews.si organizatorji petkovega protesta že vložili kazenske ovadbe zoper neznana storilca. Zaradi tvitov ovadili tudi poslanca SDS Zvonka Černača, ki naj bi prevzel notranje ministrstvo – TOPNEWS.si

(VIDEO) Na podlagi posnetkov Topnews.si organizatorji petkovega protesta že vložili kazenske ovadbe zoper neznana storilca. Zaradi tvitov ovadili tudi poslanca SDS Zvonka Černača, ki naj bi prevzel notranje ministrstvo

(VIDEO) Na podlagi posnetkov Topnews.si organizatorji petkovega protesta že vložili kazenske ovadbe zoper neznana storilca. Zaradi tvitov ovadili tudi poslanca SDS Zvonka Černača, ki naj bi prevzel notranje ministrstvo

Na spletu se širi posnetek TOP TV in Topnews.si s petkovega shoda »Brez strahu – Proti koaliciji sovraštva«, na katerem neznanec vzklika “Ubi Janšo.” Policija je intervenira proti izgredniku na petkovih protestih prvič z opozorilom, drugič pa so ga “pospremili” iz prizorišča na Kersnikovi. Portal Topnews.si in Top TV sta bila zopet na pravem mestu ob pravem času, bi lahko rekli, saj smo kljub prisotnosti številnih kamer edini posneli celotno dogajanje, ki onemogoča kakršne koli manipulacije o tem, kaj se je resnično dogajalo na protestu.

Ekskluzivni posnetki, ki smo jih posneli ne dopuščajo nobenega dvoma o tem, da je protestnika, ki je korakal po Slovenski cesti proti proti sedežu Desus-a policija prvič opozorila, potem pa ga je, ko se je na Kersnikovi zapletel v prepir z udeleženci protesta, policija odstranila oziroma pospremila s prizorišča.

https://twitter.com/CoeusSl/status/1233515786272202752

Očitno je, da je bil neznanec z nemškim ovčarjem “provokator, vrinjenec”, ki je vpil “Ubi Janšo”, potem pa se je še sprl z ostalimi protestniki, ki jih je zmerjal, da so “sami usraneti, lopovi, prasci hudičevi, izdajalci in cigani…”. Spor z enim od demonstrantov je bil ves čas na meji fizičnega incidenta, nakar je intervenirala policija. Ob tem je zanimivo, da na družbenih omrežjih o dogodku največ pišejo in ga po svoje interpretirajo tisti mediji, ki jih na protestih ni bilo ali pa sploh ne razpolagajo z avtentičnimi posnetki.

Medtem ko na družbenih omrežjih poteka prava bitka za interpretacijo incidenta, ki glede na posnetek ne dopušča velikih dvomov, da je šlo za posameznika, ki so ga demonstranti ignorirali, pa med levo sredinskimi strankami še vedno poteka spor, kdo je kriv za razpad Šarčeve koalicije.

Marjan Šarec je včeraj na tviterju kot odgovor kritikom zapisal: “Pregovor pravi, da pametnejši odneha, zato se ne mislim prepirati s tistimi, ki mene in stranko LMŠ krivijo za nastanek nove koalicije. Naj bo jasno, da so prepiri o tem, kdo je kriv za novo koalicijo popolnoma nepotrebni. Vse je bilo že povedano. Večkrat”.

Šarec se je verjetno odzval na zapis Jerneja Pavliča generalnega sekretarja SAB-a.

https://twitter.com/pavlijj/status/1233761067467235328

https://twitter.com/BandelliMarko/status/1233762104605388806

“Nova koalicija je nastala zato, ker je zmanjkalo poguma Levici in se je odmaknila od vlade ter ker se je Marjan Šarec sam odločil, da preda štafeto Janši,” pa je v petek dejal Dejan Židan, ko je napovedal svoj odstop z mesta predsednika DZ.

COMMENTS

Wordpress (0)