(VIDEO) Kdo je bil skrivnostni provokator z nemškim ovčarjem na demonstracijah, ki je najprej vzklikal proti Janši, nato pa demonstrante zmerjal, da so “sami usraneti, lopovi, prasci hudičevi, izdajalci in cigani…” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kdo je bil skrivnostni provokator z nemškim ovčarjem na demonstracijah, ki je najprej vzklikal proti Janši, nato pa demonstrante zmerjal, da so “sami usraneti, lopovi, prasci hudičevi, izdajalci in cigani…”

(VIDEO) Kdo je bil skrivnostni provokator z nemškim ovčarjem na demonstracijah, ki je najprej vzklikal proti Janši,  nato pa demonstrante zmerjal, da so “sami usraneti, lopovi, prasci hudičevi, izdajalci in cigani…”

Opozorilo povezovalke programa na protestu, da naj udeleženci ne nasedajo na morebitne provokacije, ki se lahko zgodijo, ker so proti sovraštvu, se je pokazalo za več kot upravičeno. Čeprav je shod potekal mirno in kulturno, pa je pozornost demonstrantov in seveda tudi policije, ki je spremljala dogajanje na poti od sedeža SMC-ja po Slovenski cesti do Kersnikove, kjer je sedež Desusa, vzbudil pozornost moški, ki je na povodcu gnal nemškega ovčarja. Da bo vzdušje na protestu razgreto in da bi lahko prišlo do incidentov, je bilo jasno že pred protestom glede na nekatere zapise na tviterju.

Po tem ko je neznanec na Slovenski cesti preklinjal “Janšo ubit,…, Janšo je treba samo ubit, pa nič drugega”, je prvič intervenirala policija. Protestnika, za katerega se sprva ni vedelo na čigavi strani je, je opozorila policija, naj ne dela incidentov.

Pravi mali šov pa je priredil mož z nemškim ovčarjem na sedežu stranke Desus, kjer se je zapletel v prepir, ki je bil ves čas na meji pretepa z demonstranti, ki jih je zmerjal, z “lopovi, da je ta narod preveč pohleven, da je to v glavnem narod izdajalcev, da so sami cigani, sami usraneti in nič drugega.”

Demonstranti, ki jih je zmerjal, in enemu od njih, ki ga je ves čas snemal v obraz zagrozil, da ga bo okoli ušes oziroma z njim fizično obračunal. Medtem ko so demonstranti vzklikali izdajalci, izdajalci, je nadaljeval z vzkliki “ubi Janšo ubi”, kar je povzročilo nelagodje med demonstranti, ki so se začeli spraševati, na čigavi strani je pravzaprav mož z nemškim ovčarjem. Prevladovalo je stališče, da gre za provokatorja in da ga je treba ignorirati. V tistem trenutku je ponovno intervenirala policija in ga odpeljala s prizorišča. Ali so ga identificirali in proti njemu sprožili kakšen postopek, ni znano.

“Shod proti koaliciji sovraštva”, na katerem so udeleženci poslance SMC-ja in DeSUS-a pozvali, naj zavrnejo sodelovanje v koaliciji s stranko SDS, je sicer minil mirno.

Celotno dogajanje, kjer je intervenirala policija in odpeljala očitnega provokatorja, ki se je hotel celo pretepati z mirnimi demonstranti, je dobil svoj odziv na tviterju, saj se je poročanje predvsem v medijih, ki so naklonjeni Janševi koaliciji zreduciralo na že omenjeni incident.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1233512372876255232

Zanimivo je, da na tokratnih protestih praktično ni bilo politikov iz strank, razen Mihe Kordiša, poslanca stranke Levice. Med protestniki je bilo poleg govornikov Svetlane Slapšak in Igorja Koršiča, ki je med drugim dejal, da so jim poslanci SMC-ja in Desus-a “z lažjo na volitvah ukradli glasove, da bi jih dali Janši,” opaziti številne znane osebnosti. Med protestniki je bil tudi zdravnik dr. Rajko Kenda, režiser Dušan Jovanović, slovenski spletni interaktivni umetnik Vuk Ćosić in številni drugi.

COMMENTS

Wordpress (0)