Telemach s sončno elektrarno do prek 17.000 EUR letnih prihrankov – TOPNEWS.si

Telemach s sončno elektrarno do prek 17.000 EUR letnih prihrankov

Telemach s sončno elektrarno do prek 17.000 EUR letnih prihrankov

Poslovna stavba Telemacha bo naslednjih 30 let vsaj 20-odstotno energetsko samooskrbna, v okolje pa bo spustila kar 125 ton toplogrednih plinov manj kot do zdaj. To bo najhitreje rastočemu mobilnemu operaterju pri nas omogočila nova sončna elektrarna, ki jo je na strehi stavbe postavil GEN-I.

GEN-I si prizadeva vsem svojim odjemalcem in poslovnim partnerjem omogočiti učinkovit prehod v brezogljično družbo. V podjetju sledijo poslanstvu zelene preobrazbe in cilju razogljičenja družbe, do katerega vodita proizvajanje in uporaba čiste trajnostne energije.

Podjetje Telemach, dolgoletni odjemalec in partner na projektih, usmerjenih v digitalizacijo storitev, se je ob zavedanju nujnosti sprememb v energetiki odločil za postavitev sončne elektrarne na svoji stavbi, ki jim bo zagotavljala 20-odstotno samooskrbo. Njena moč znaša 242,48 kW, letna proizvodnja pa je ocenjena na 254.100 kWh.

S sončno elektrarno bodo pri Telemachu prihranili na dveh strateških področjih: finančnem in okoljskem. Zmanjšali bodo količino proizvedenega ogljičnega odtisa, in sicer za 125 ton na leto, njihov letni prihranek stroškov električne energije pa je ocenjen na 17.600 EUR. Z implementacijo inovativne tehnološke rešitve je podjetje naredilo pomemben korak k doseganju energetske učinkovitosti ter potrdilo prizadevanja podjetja GEN-I k spremembi razmišljanja o izvajanju zelene preobrazbe njihovih partnerjev, tako fizičnih kot pravnih oseb.

COMMENTS

Wordpress (0)