Za petek napovedani protest Facebook skupine “Brez strahu” je očitno zgrešil naslovnika, saj bi ga morali začeti pred sedežem stranke Levica Prešernova cesta 3, ki je najbolj odgovorna za padec levosredinske vlade in šele potem pred sedežem SMC in Desus – TOPNEWS.si

Za petek napovedani protest Facebook skupine “Brez strahu” je očitno zgrešil naslovnika, saj bi ga morali začeti pred sedežem stranke Levica Prešernova cesta 3, ki je najbolj odgovorna za padec levosredinske vlade in šele potem pred sedežem SMC in Desus

Za petek napovedani protest Facebook skupine “Brez strahu”  je očitno zgrešil naslovnika, saj bi ga morali začeti pred sedežem stranke Levica Prešernova cesta 3, ki je najbolj odgovorna za padec levosredinske vlade in šele potem pred sedežem SMC in Desus

Predsednik republike Borut Pahor je danes državnemu zboru predlagal prvaka SDS Janeza Janšo za novega predsednika vlade. Stranke SDS, SMC, NSi in DeSUS so namreč v torek pozno zvečer podpisale koalicijsko pogodbo, s čimer se, kot kaže, Janši obeta dovolj glasov za izvolitev.

Predlog je že vložen v DZ, volitve predsednika vlade pa se v skladu s poslovnikom DZ opravijo najprej 48 ur in najkasneje sedem dni po vložitvi predloga kandidature. DZ bo o kandidatu odločal najverjetneje prihodnji teden na redni seji, po nekaterih informacijah v torek.

Pred glasovanjem o mandatarju pa se je na družbenem omrežju Facebook že oblikovala skupina “Brez strahu. Proti politiki sovraštva.”, ki zainteresirane vabi na petkov protest pred sedeža stranke SMC in Desus.

https://www.facebook.com/events/479815622897026/Politika SDS temelji na sovraštvu: do soljudi, okolja in…

Objavil/a Brez strahu. Proti politiki sovraštva. dne Sreda, 26. februar 2020

Kdo natančno naj bi bil organizator protesta ni znano, predvidevamo pa lahko, da gre za isto strukturo, ki je organizirala in sodelovala pri tako imenovani “tretji vseslovenski vstaji pred leti”. Vendar bi tokrat četrto vseslovensko vstajo morali začeti na sedežu Levice, ki je pravzaprav nastala iz vstaj, potem pa sama zrušila levosredinsko vlado. Šarčeva vlada namreč ni padla z odstopom premiera, ampak je padala tisti trenutek, ko ji je ravno Levica odpovedala pogodbeno sodelovanje in odprla pot vladi Janeza Janše.

Čeprav so protest naslovili s Protestom proti koaliciji sovraštva, bi morali protest pravzaprav imenovati proti koaliciji norosti, ki je zrušila lastno vlado.

Na Levici obnašali kot, da so v “Parku Disneyland” , kjer je Levica pogodbeno podprala manjšinsko koalicijo, nato pa ji odrekla podporo in pratično sesula levosredinsko valdo zato lahko pravzaprav protestirajo proti sebi oziroma proti lastni neumnosti. Sedaj pa je kriv Janša in vsi ostali, Desus, SMC, ki so oblast samo pobrali dobesedno na cesti.

Politika namreč ni provokacija z majico in igranje na čustva in nostalgijo Slovencev z jugoslovanskimi simboli, ampak je še kaj drugega.

Zato lahko Levica organizira protest proti sami sebi oziroma proti norosti, kjer so oblast, ki so jo imeli, vrgli dobesedno v blato. Sedaj pa je kriv Janša in vsi ostali, Desus, SMC, ki so oblast samo pobrali dobesedno na cesti.

Na družbenem omrežju Facebook se je praktično sočasno, ko sta se v predsedniški palači sestala Janez Janša in Borut Pahor, oblikovala skupina “Brez strahu. Proti politiki sovraštva”, ki zainteresirane vabi na petkov protest.

Kot so zapisali: “Politika SDS temelji na sovraštvu: do soljudi, okolja in kulture. Danes ni mogoče, da sovraštvo vlada samo. Politika strahu, nasilja in okoljskega uničenja lahko zavlada le, če SDS podprejo stranke, ki trdijo, da bodo skrajno desničarskemu sovraštvu dale ‘človeški obraz’.”

Ob tem pa še: “Ne bomo molčali! Poslance SMC in DeSUS bomo opozorili, da se lahko v ponedeljek odločijo tudi drugače in preprečijo, da sovraštvo naslednji dve leti vlada Sloveniji.”

Protest je predviden v petek, 28. februarja ob 17. uri. Najprej pred sedežem stranke SMC na Beethovnovi ulici, od koder se bodo sprehodili do sedeža stranke DeSUS na Kersnikovi ulici. Pričetek protesta bo torej na Beethovnovi ulici 2. Organizatorji sporočajo, da politika stranke SDS temelji na sovraštvu: do soljudi, okolja in kulture.

“Danes ni mogoče, da sovraštvo vlada samo. Politika strahu, nasilja in okoljskega uničenja lahko zavlada le, če SDS podprejo stranke, ki trdijo, da bodo skrajno desničarskem sovraštvu dale človeški obraz,” so zapisali na Facebook strani.

V ponedeljek bodo o tem, ali se bodo pridružili koaliciji sovraštva s stranko SDS, glasovali Igor Zorčič, Monika Gregorčič, Jani Moderndorfer, Gregor Perič, Branislav Rajić, Janja Sluga, Mateja Udovč, Dušan Verbič, Gregor Židan, Mojca Žnidarič (SMC) ter Franc Jurša, Jurij Lep, Ivan Hršak in Robert Polnar (DeSUS).

Ne glede na to, ali smo volili za njih ali ne, bodo odločali o naši prihodnosti.

“Ne bomo molčali! Poslance SMC in DeSUS bomo opozorili, da se lahko v ponedeljek odločijo tudi drugače in preprečijo, da sovraštvo naslednji dve leti vlada Sloveniji. Vsi na ulico! Vsi pred SMC! Vsi pred DeSUS!” sporočajo organizatorji.

Objavil/a Brez strahu. Proti politiki sovraštva. dne Sreda, 26. februar 2020

COMMENTS

Wordpress (0)