(VIDEO) “Ne more kar vsak vkorakati v prostore slovenske policije, trditi svoje, pri tem ga spremljajo kamere, in soliti pameti ljudem, ki stojijo tukaj pred nami v uniformi” – Marjan Šarec na Brniku ob predaji helikopterja ostro nad Žana Mahniča – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Ne more kar vsak vkorakati v prostore slovenske policije, trditi svoje, pri tem ga spremljajo kamere, in soliti pameti ljudem, ki stojijo tukaj pred nami v uniformi” – Marjan Šarec na Brniku ob predaji helikopterja ostro nad Žana Mahniča

(VIDEO) “Ne more kar vsak vkorakati v prostore slovenske policije, trditi svoje, pri tem ga spremljajo kamere, in soliti pameti ljudem, ki stojijo tukaj pred nami v uniformi” – Marjan Šarec na Brniku ob predaji helikopterja ostro nad Žana Mahniča

Predsednik vlade Marjan Šarec je na ploščadi pred sedežem Letalske policijske enote nagovoril zbrane na slovesni predaji novega policijskega helikopterja AW 169 v uporabo. V svojem nagovoru je poudaril visoko stopnjo organiziranosti in strokovnosti slovenske policije, ki ji državljanke in državljani lahko zelo zaupamo. “Dolgo smo čakali nov helikopter, danes smo ga dočakali in ponosni smo, da je slovenska policija s tem pridobila še dodatno opremo in da se bo še učinkoviteje spopadala z izzivi. Če bo šlo vse po načrtih, bo drugi helikopter prišel leta 2021, se pravi prihodnje leto”, je poudaril.

Slovensko policijo vidi kot “policijo, ki je odgovorna, ki je strokovna in dela v interesu Republike Slovenije, za vse to pa potrebuje tudi opremo in ljudi. V tem kratkem času smo uspeli zaustaviti trend padanja kadrov, uspeli ne samo zaustaviti trend padanja opremljenosti, ampak smo slovensko policijo dodatno opremili in jo s tem tudi pripravili na nove izzive, ki bodo vsak dan večji. Lahko smo ponosni na pripadnike slovenske policije in ne glede na dnevno politično dogajanje ni nobenega razloga za skrb.”

Tudi na današnji slovesnosti ob predaji helikopterja se govorci niso mogli izogniti dogajanju prejšnjega tedna. Čemur smo bili priča pretekli teden, je, lahko rečemo, napad na slovensko policijo in je tudi žalitev zanjo, je dejal Šarec in ocenil, da je šlo za manipulacije, insinuacije in lažne novice. Dejal je, da Slovenska policija ni zarotniška organizacija, ki bi prežala na posameznike, zlasti na tiste, ki so na izpostavljenih političnih funkcijah.

“Lahko smo ponosni na vse pripadnike in pripadnice slovenske policije in ne glede na dnevno politično dogajanje ni nobenega razloga za skrb. V vsaki organizaciji se zgodi, da določeni posamezniki ne sledijo vrednotam in ne sledijo tistemu, čemur so prisegli. In slovenska policija ni nobena izjema. Zato ni potrebno iz vsakega posameznega primera delati zgodb. Vsaka organizacija ima svoje težave, tako politika tako tudi drugi poklici in tako tudi slovenska policija. Vendar slovenska policija nikoli ne skriva svojih napak, deluje transparentno in se vodstvo policije tudi vedno sooča z vsemi problemi in vsemi anomalijami in jih tudi uspešno odpravlja tudi v svojih vrstah. Tukaj ni pometanja pod preprogo. In to čemur smo bili priča pretekli teden je, lahko rečemo, napad na slovensko policijo in je tudi žalitev za slovensko policijo. Vse, kar smo poslušali pretekli teden, nas lahko navdaja z žalostjo, a to ne pomeni, da jim bo uspelo zamajati ugled slovenske policije”.

Kot je poudaril, slovenska policija ni zarotniška organizacija, ki bi prežala na posameznike, zlasti na tiste na izpostavljenih političnih funkcijah. Prav tako pa ne more, kot je dejal, kar vsakdo vkorakati v prostore slovenske policije, trditi svoje in soliti pameti strokovnim in usposobljenim ljudem. Ocenil je, da je slovenska policija organizacija, ki ji ljudje lahko zaupajo in ji bodo tudi v prihodnje.

“Slovenska policija ni zarotniška organizacija. Slovenska policija ni organizacija, ki bi prežala na posameznike, zlasti na tiste, ki so na izpostavljenih političnih funkcijah. To je smešno trditi, da če ustavijo sina nekoga, ki je visoko v slovenski politiki, da gre za zaroto in da ni naključij in ne vem, kaj še vse. Policijska patrulja je pač delala tisto, kar je njena naloga. To je opravljanje kontrole nadzora in predvsem preverjanje, če je tisti, ki vozi sposoben za na cesto. In to je vse. Ni treba vedno iskati zarot. Vsak od nas je bil kdaj ustavljen. Sam sem bil kot župan ustavljen velikokrat, pa se nikoli nisem spraševal o zarotah in drugih zadevah. In zato odgovorno trdim na tem mestu, da je slovenska policija odgovorna organizacija, ki odgovorno opravlja svoje delo in si ne zasluži takšnih blatenj, žalitev in tega, čemur smo priča. Ne more kar vsak vkorakati v prostore slovenske policije in trditi svoje, pri tem ga spremljajo kamere in soliti pamet ljudem, ki stojijo tukaj pred nami, ki so strokovni in ki so sposobni opravljati svoje delo, in so nenazadnje v svoji karieri večkrat dokazali, da zmorejo, da znajo in predvsem, da ljubijo republiko Slovenijo. In to je pomembno pri slovenski policiji. Zato odgovorno trdim in bom vedno trdil, pa če me stokrat ustavijo, da je slovenska policija organizacija, ki ji ljudje lahko zaupamo in ji bomo vedno zaupali ne glede na to, če se znajdejo v njej tudi kakšni posamezniki, ki se vedno ne zavedajo svojega poslanstva. Ampak to so minorne stvari. Slovenska policija je bila in bo branik suverenosti, samostojnosti in varnosti za vse državljanke in državljane Republike Slovenije”.

Šarec je kasneje na vprašanje, kaj konkretno je imel v mislih pri tem, ko je dejal “da ima vsaka organizaciji posameznike, ki včasih ne vedo, zakaj so tam”, dejal, da ni imel v mislih konkretnega dogajanja prejšnji teden, ampak “na splošno”. In tisti, ki očitajo policiji, da ne dela pravilno in da dela po svoje, tisti se pač motijo, je pojasnil Šarec.

“Neprimerni poskusi, da bi si posamezniki in interesne skupine podredili enega tako pomembnih organov, kot je policija, so samo še okrepili našo vztrajnost, da se temu zoperstavimo in preprečimo nastanek razmer, ki bi bile škodljive za celotno družbo,” pa je dejala Bobnarjeva in dodala, da dajejo vse od sebe, da bi ohranili vladavino prava in ubranili avtonomnost policije in njene vrednote.

COMMENTS

Wordpress (0)