Korona virus naj bi v Wuhan prinesli ameriški vojaki: Poročilo japonske televizije zažiga internet! – TOPNEWS.si

Korona virus naj bi v Wuhan prinesli ameriški vojaki: Poročilo japonske televizije zažiga internet!

Korona virus naj bi v Wuhan prinesli ameriški vojaki: Poročilo japonske televizije zažiga internet!

Novi koronavirus Covid-19 bi lahko izviral iz ZDA, je včeraj poročala japonska televizija Asahi. Te novice sploh sploh ne bi smeli upoštevati, če je ne bi objavila ena največjih medijskih hiš na Japonskem.

Poročilo japonske televizije sumi, da se je morda nekaj od 14.000 Američanov, ki so v zadnjem desetletju umrli za gripo, na neznan način okužilo s koronavirusom, kar je ponovno spodbudilo strahove in ugibanja, da se je morda novi virus Covid-19 najprej pojavil v ZDA.

Japonska televizijska postaja namiguje, da vlada ZDA morda ni razumela ali se celo ni zavedala širjenja okužbe v državi.

Po mnenju več uporabnikov kitajskega družbenega omrežja Veibo se je virus na Kitajskem pojavil skupaj z ameriškimi udeleženci na Svetovnih vojaških igrah, ki so bile oktobra v Wuhanu.

“Morda je prišlo do mutacije virusa, ki je postal smrtonosen, okužba pa je povzročila široko epidemijo,” poroča japonska televizijska postaja Asahi.

14. februarja so Centri za nadzor in preprečevanje bolezni v Združenih državah Amerike sporočili, da bodo začeli opazovati ljudi, obolelih za gripo, da bi ugotovili, ali se je nov koronavirus pojavil v laboratorijih za javno zdravje v Los Angelesu, San Franciscu, Seattlu, Chicagu in New Yorku.

Šen Ji, profesorica mednarodnih odnosov na univerzi Fudan v Šanghaju, je dejala, da svetovni virologi delajo na sledenju izvora koronavirusa, vključno z obveščevalnimi agencijami.

Washingtonske oblasti so do zdaj potrdile 35 primerov novega koronavirusa v državi.

Mediji so poročali, da ameriški centri za nadzor in preprečevanje bolezni sodelujejo z zdravstvenim sektorjem, da bi povečali pripravljenost, preden se virus “naseli v ZDA”.

Kitajska je v soboto sporočila, da se je število smrti zaradi koronavirusa v državi povečalo na 2345, saj so v petek poročali še o novih 109 smrtnih primerih.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je v petek opozorila, da je čas za izkoreninjenje COVID-19 “zožen”, in izrazila zaskrbljenost nad primeri zunaj Kitajske, “brez jasne epidemiološke povezave z epidemijo v Wuhanu”.

Ameriški Center za nadzor in preprečevanje bolezni je zavrnil zgodbo televizijskega kanala Asahi in trdi, da ni dokazov, ki bi podpirali zgodbo, ki govori, da je veliko primerov smrti zaradi gripe v ZDA povzročil koronavirus Covid-19.

Poročilo japonske televizije je včeraj eksplodiralo na kitajskih družbenih medijih, kar je sprožilo strah in ugibanja na Kitajskem, da bi novi koronavirus morda vendarle izviral iz ZDA.

Ameriški Center za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) je za kitajski časnik Global Times dejal, da ni dokazov, ki bi podpirali trditve japonske televizije Asahi.

CDC je dejal, da še niso začeli nadzora skupnosti na koronavirus Covid-19, čeprav je dokazano, da je v ZDA 14 potrjenih primerov in še 21 dodatno potrjenih primerov med ljudmi, ki so se vrnili iz mesta Wuhan in ladje Diamond Princes z Japonske.

Kitajski dnevnik Global Times poroča, da je zgodba, ki jo je v soboto objavila japonska televizijska postaja Asahi, spodbudila različne teorije zarote v kitajskem spletnem prostoru. “Svetovne vojaške igre so bile v Wuhanu oktobra. Mogoče so ameriški udeleženci prinesli koronavirus v Wuhan. Virus je nato mutiral, zaradi česar je postal bolj smrtonosen in nalezljiv ter povzroča široko razprostranjenost, “je v veliki meri zgodba, ki se po reportaži japonske televizije hitro širi na kitajskem družbenem omrežju Veibo.

COMMENTS

Wordpress (0)