Pivčeva ne verjame, da si bo Erjavec premislil glede odstopa z mesta ministra za obrambo – TOPNEWS.si

Pivčeva ne verjame, da si bo Erjavec premislil glede odstopa z mesta ministra za obrambo

Pivčeva ne verjame, da si bo Erjavec premislil glede odstopa z mesta ministra za obrambo

“Jaz sem danes opravila prvi krajši pogovor s predsednikom vlade. Mislim, da situacija ostaja precej nespremenjena. Seveda smo in ostajamo stabilen partner v vladi in koaliciji. Jaz kvečjemu računam na to, da se ta stabilnost ali pa boljše sodelovanje še okrepi. Jaz bom opravila jutri tudi prvi sestanek z našo poslansko skupino, kjer želim seveda doseči tudi večjo enotnost, govoriti tudi s poslancem Polnarjem in preveriti, ali postane on zanesljiv in konstruktiven partner poslanske skupine in s tem tudi ojačamo našo kredibilnost znotraj same vlade. In to so tudi bile večinoma glavne teme, o katerih sva danes s predsednikom govorila.”

Z nekdanjim predsednikom stranke Karlom Erjavcem se še ni dogovorila, to bo storila morda v sredo ali četrtek. S premierjem sta se danes dogovorila, da se najprej z Erjavcem pogovori on, da se dogovorita, kdaj bo odstopil kot obrambni minister. Erjavec je odstop napovedal takoj po porazu proti Pivčevi na kongresu.

“Jaz sem sicer najavila, da bom to naredila danes, pa sem se po tehtnem premisleku odločila, da bom vendar pustila kakšen dan še, da se majčkeno pomirijo vsa čustva. Mogoče v sredo ali četrtek. S predsednikom vlade sva se pa dogovorila, da tudi on naprej opravi pogovor z gospodom Erjavcem in da onadva najprej dosežeta dogovor, v kakšni obliki bo pač ta odstop podan, kakšna bo časovnica odstopa in potem po tistem sestanku se bova midva s predsednikom naprej pogovarjala in iskala seveda potem možnosti. Zaenkrat pa ni nobenega govora o kakšni menjavi resorjev, kar sem bila vprašana. Se pravi, po sestanku z gospodom Erjavcem se pogovarjamo naprej”.

Glede možnosti, da bi si Karl Erjavec premisli, pa je Pivčeva dejala: “Ne, jaz mislim, koliko poznam gospoda Erjavca, on ne bi dal takšne izjave, v kolikor ne bi bila zelo premišljena in zelo resna. Tako, da jaz mislim, da bo samo še vprašanje časovnice in pa postopka.”

Po Šarčevem pogovoru z Erjavcem bodo intenzivno začeli iskati novega ministra za obrambo, je povedala Pivčeva. Ne more še govoriti o tem, ali imajo primernega kandidata znotraj ožjega kroga v stranki, ali pa bo to kdo z ministrstva, je pojasnila. S tem se bo “intenzivno v mislih” ukvarjala v prihodnjih dneh ter takoj po vzpostavitvi organov stranke o tem govorila s ključnimi osebami v stranki.

Pivčeva je že danes odšla na sedež stranke, kjer se namerava predvsem dogovoriti, kdaj bodo sklicali najprej izvršni odbor in zatem svet stranke. Pogovoriti se želi tudi o tem, kako bodo delovali v prihodnje. Seznaniti se želi tudi s stanjem na stranki, med drugim, koliko je zaposlenih.”Jaz sem se s temi ljudmi iz stranke srečala že na samem kongresu in tudi dogovorili smo se, da danes pridem na stranko. Predvsem je danes moj namen, da se dogovorimo, kdaj bomo sklicali ključne organe, se pravi najprej izvršni odbor in potem svet stranke”.

COMMENTS

Wordpress (0)