Tesla dostavil kupcem prve električne avtomobile, izdelane na Kitajskem – TOPNEWS.si

Tesla dostavil kupcem prve električne avtomobile, izdelane na Kitajskem

Tesla dostavil kupcem prve električne avtomobile, izdelane na Kitajskem

Ameriški proizvajalec električnih vozil Tesla je dostavil prvo pošiljko električnih avtomobilov, ki so jih sestavili v tovarni Gigafactory 3 na Kitajskem, avtomobili pa so prvi take vrste, ki so jih izdelali zunaj ZDA. Gigafactory 3 je prvi takšen pogon Tesle v tujini, so se iz omenjenega podjetja pohvalili na tviterju.

Prvih 15 lastnikov Modela 3s so zaposleni v podjetju Tesla.
Prvi lastnik na Kitajskem pa naj bi postal uslužbenec Teslove trgovine Xintiandi v Šanghaju.

Na slavnostni predstavitvi avtomobilov so vodje podjetja sporočili, da bo avtomobile v prihodnjih dneh prejelo več zaposlenih, medtem ko bodo z dostavami drugim potrošnikom začeli januarja.

Tesla trenutno v kitajski tovarni izdela 1.000 vozil na teden z oceno, da bodo letno proizvedli do 150.000 avtomobilov za največji svetovni trg električnih vozil in avtomobilov.

V naslednjem letu želi podjetje podvojiti tedensko proizvodnjo na približno 3000 vozil.

Gradnja kitajske tovarne Gigafactory 3 se je začela januarja letos, s proizvodnjo pa so začeli oktobra.

Prejšnji teden so kitajske oblasti Teslin avtomobil, izdelan na Kitajskem, uvrstili na spisek avtomobilov, ki so upravičeni do 10-odstotne davčne olajšave pri nakupih v državi.

Za dokončanje tovarne Gigafactory je podjetje Tesla pred kratkim najelo lokalna posojila v višini do 9 milijard juanov (1,29 milijarde dolarjev).

Teslin izvršni direktor Elon Musk je novembra sporočil, da bodo naslednjo Gigafactory zgradili v Berlinu. Podjetje načrtuje tudi gradnjo inženirskega in oblikovalskega centra v bližini novega berlinskega letališča.

Prvi Gigafactory podjetja Tesla je začel obratovati v Nevadi, v zvezni državi New York pa so zgradili tovarno, ki izdeluje opremo za polnjenje in napajanje.

COMMENTS

Wordpress (0)