Nemci menijo, da je Trump nevarnejši od Putina in Kim Džong-una – TOPNEWS.si

Nemci menijo, da je Trump nevarnejši od Putina in Kim Džong-una

Nemci menijo, da je Trump nevarnejši od Putina in Kim Džong-una

Več kot dva tisoč Nemcev je v anketi povedalo, da ocenjujejo ameriškega predsednika Donalda Trumpa za bolj nevarnega od Vladimirja Putina, Kim Džong-una, Ši Džinpinga in ajatole Ali Hameneija, je pokazala raziskava, ki jo je naročila agencija Deutsche Presse-Agentur.

Enainštirideset odstotkov jih meni, da Trump predstavlja največjo grožnjo svetovnemu miru med vsemi petimi voditelji sveta. Sedemnajst odstotkov jih meni, da je Kim Džong-un najnevarnejši, osem odstotkov pa je navedlo Putina.

Anketiranci menijo, da je kitajski predsednik Ši Džinping najmanj nevaren, le sedem odstotkov pa jih meni, da je najbolj nevaren.

Tudi lani so anketiranci ocenili ameriškega predsednika Donalda Trumpa za največjo grožnjo svetovnemu miru.

Podatki so se nekoliko spremenili od lani, ko so v podobni anketi YouGova navedli le Trumpa, Džong-una in Putina. Ob tej priložnosti jih je 48 odstotkov povedalo, da je Trump največja grožnja.

Letna raziskava je bila izvedena med 16. in 18. decembrom in je zajela 2014 ljudi v Nemčiji.

Ločena anketa, ki jo je za nemško skupino Funke izvedel Inštitut Kantar, je pokazala, da bi Nemci prej zaupali francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu (57 odstotkov) kot pa svoji kanclerki Angeli Merkel (53 odstotkov).

COMMENTS

Wordpress (0)