(VIDEO) Seks, laži, videotrakovi, politika in prestopi ali zakaj je prestopila poslanka Lidija Ivanuša v SDS? Zmago Jelinčič: Gospa Lidija Ivanuša je bila očitno v boljših odnosih z Janševo stranko, še posebej z gospodom Pojbičem, kar smo mi vedeli že kar nekaj časa in smo pričakovali tako zadevo – TOPNEWS.si

(VIDEO) Seks, laži, videotrakovi, politika in prestopi ali zakaj je prestopila poslanka Lidija Ivanuša v SDS? Zmago Jelinčič: Gospa Lidija Ivanuša je bila očitno v boljših odnosih z Janševo stranko, še posebej z gospodom Pojbičem, kar smo mi vedeli že kar nekaj časa in smo pričakovali tako zadevo

(VIDEO) Seks, laži, videotrakovi, politika in prestopi ali zakaj je prestopila poslanka Lidija Ivanuša v SDS? Zmago Jelinčič: Gospa Lidija Ivanuša je bila očitno v boljših odnosih z Janševo stranko, še posebej z gospodom Pojbičem, kar smo mi vedeli že kar nekaj časa in smo pričakovali tako zadevo

Čeprav je že sinoči v parlamentu bilo govora, da z izvolitvijo Angelike Mlinar še ni vse končano, in da se bodo dogajali prestopi, pa so vsi imeli v mislih poslanca Desus-a Polnarja ne pa Lidije Ivanuša, ki je danes ekspresno prestopila v poslansko skupino SDS.

Presenetljiv prestop pa naj ne bi bil političen ali, kot je zapisala še do sinoči poslanka Lidija Ivanuša v svoji prestopni izjavi: “Ravnanja Slovenske nacionalne stranke v zadnjem času ne odražajo ciljev in vrednot, ki so zapisane v programskih dokumentih stranke in zaradi katerih sem se odločila za aktivno politično udejstvovanje. Mnogi med vami ste me upravičeno spraševali, zakaj podpiramo vlado, ki izvaja promigrantsko politiko, zakaj glasujemo proti višjim povprečninam, ki bi omogočile bistveno hitrejši razvoj slovenskih občin. Iz vaših besed je bilo moč razbrati očitke, da se prodajamo v zameno za politično funkcijo”.

Po nekaterih informacijah naj bi bil prestop Lidija Ivanuše povezan z nekakšnimi posnetki oziroma videotrakovi , ki naj bi jo diskreditirali. Vsekakor bo še zelo zanimivo, čeprav naj bi bila Ivanuša že nekaj časa v tesni navezi z SDS-om in vsaj za poznavalce zakulisja slovenske politike zadeva sploh ni presenetila. Na izjavo predsednika SNS Zmaga Jelinčiča, ki je zaseden, še čakamo. So se pa že na družbenih omrežjih oglasili simpatizerji in privrženci SDS, ki slavijo prestop Ivanuše, ki naj bi pomenil obliž na rano, ki jo je sinoči SDS-u zadal predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti.

https://twitter.com/ZanMahnic/status/1207946214437785602

https://twitter.com/jelka_godec/status/1207953709554184193

Objavljamo njeno odstopno izjavo:

»Spoštovani,

obveščam vas, da sem z današnjim dnem nepreklicno izstopila iz članstva Slovenske nacionalne stranke in iz poslanske skupine Slovenske nacionalne stranke. Razlogi za izstop so v vrednotni in profesionalni nezdružljivosti stališč z vodstvom stranke. Iskreno sem hvaležna vsem volivkam in volivcem, ki ste mi zaupali svoj glas na državnozborskih volitvah in prav iz odgovornosti do vašega zaupanja, sem morala sprejeti to odločitev. Ravnanja Slovenske nacionalne stranke v zadnjem času ne odražajo ciljev in vrednot, ki so zapisane v programskih dokumentih stranke in zaradi katerih sem se odločila za aktivno politično udejstvovanje. Mnogi med vami ste me upravičeno spraševali, zakaj podpiramo vlado, ki izvaja promigrantsko politiko, zakaj glasujemo proti višjim povprečninam, ki bi omogočile bistveno hitrejši razvoj slovenskih občin. Iz vaših besed je bilo moč razbrati očitke, da se prodajamo v zameno za politično funkcijo.

V politiko se nisem podala zato, da bi si reševala svojo eksistenco, niti zato, da bi kimala in delovala v nasprotju s svojimi prepričanji. V politiko sem šla zato, ker želim konkretno prispevati k boljšemu življenju državljank in državljanov. Tega v okviru Slovenske nacionalne stranke ne morem uresničevati, zato je izstop edina možna in korektna odločitev.

Ker se zavedam, da bi imela kot samostojna poslanka v parlamentu težko bistven vpliv na politično odločanje, sem sprejela odločitev, da se kot članica pridružim Slovenski demokratski stranki in njeni poslanski skupini. Njene vrednote domoljubja, nacionalne varnosti, skrbi za slovenske državljane, podjetnike, starejše, … so tiste vrednote, s katerimi se lahko brez težav poistovetim ter upam na korektno in produktivno sodelovanje.

Lidija Ivanuša«

Na dogajanje se je odzval tudi Zmago Jelinčič Plemeniti. Pogovor z Jelinčičem objavljamo v nadaljevanju:

Včerajšnje dogajanje je terjalo prvo žrtev tudi v vaši stranki, saj tako je razumeti po odstopni izjavi gospe Lidija v SDS. Kako komentirate to dogajanje, kaj sledi za stranko SNS v prihodnje?

Jelinčič: Nič ne sledi. Lahko še pričakujemo, da bo prestopil še kdo v prihodnje iz kakšne druge stranke k nam. Nikoli se ne ve. Glede včerajšnjega glasovanja pa tako: dva dta bila proti, eden je glasoval po svoji vesti, se je vzdržal, jaz pa sem bil doma, ker se mi bolj pomembno zdi, da sem s svojo mlajšo hčerkico, ki je zdaj prišla k meni, kakor, da poslušam tikaj neke kokoši, ki se prerekajo.

Z gospo Lidijo, kot je bilo videti na FB, sta bila v dobrih odnosih, a se je to zdaj spremenilo?

Jelinčič: Gospa Lidija Ivanuša je bila očitno v boljših odnosih z Janševo stranko, še posebej z gospodom Pojbičem, kar smo mi vedeli že kar nekaj časa in smo pričakovali tako zadevo.

Kaj pa boste gospod Jelinčič, če vam uide še drug Ivanuša iz vaše poslanske skupine, takšno je bilo včeraj njegovo stališče?

Jelinčič: Njegovo stališče je bilo legitimno. Jaz nisem imel nič proti temu, da on izrazi svoje stališče. On se je zavzemal za to stališče in ga je utemeljeval. Lidija pa se ni zavzemala za nič, ker niti ni razumela za kaj gre pri stvari in je naredila tako, kot so ji rekli pri Janši.

Ste z gospodom Ivanušo imela kakšen pogovor danes potem, ko se je zgodil ta prestop Lidije Ivanuša?

Jelinčič: Ne, zakaj bi ga pa imela.

Kaj pa pravite na namige, da ta prestop naj ne bi bil prostovoljen, ampak, da je šlo za neke bolj umazane zadeve. Gospa Lidjia naj bi bila vpeta v bolj zapete zadeve?

Jelinčič: Ja, saj se bo sčasoma videlo, koliko je bila zapeta. Mi neke stvari vemo, vendar o tem ne bi zdajle.

Na svojem FB je napisala nekaj v smislu, da ste jo silili glasovati proti svoji vesti, da ste pač naročili, kako morajo glasovati poslanci, da tudi zaradi tega odhaja. Kako to komentirate?

Jelinčič: Tega ni napisala ona, to so ji napisali in je ona to samo skopirala in poslala naprej. Ampak je tako, da če ona misli, da bo pri Janši lahko glasovala kakor se ji bo zazdelo, potem se hudičevo moti.

COMMENTS

Wordpress (0)