(VIDEO) Post-apokaliptična grozljivka “Živi mrtveci” še najbolj ponazarja dogajanje na sinočnji seji Knovs-a: Člani komisije so se kot zombiji sprehajali mimo novinarjev, ne da bi spregovorili eno samo besedo – TOPNEWS.si

(VIDEO) Post-apokaliptična grozljivka “Živi mrtveci” še najbolj ponazarja dogajanje na sinočnji seji Knovs-a: Člani komisije so se kot zombiji sprehajali mimo novinarjev, ne da bi spregovorili eno samo besedo

(VIDEO) Post-apokaliptična grozljivka “Živi mrtveci” še najbolj ponazarja dogajanje na sinočnji seji Knovs-a: Člani komisije so se kot zombiji sprehajali mimo novinarjev, ne da bi spregovorili eno samo besedo

Komisija za nadzor nad obveščevalnimi službami je včeraj celo popoldne do poznega večera znova razpravlja o nadzoru nad zakonitostjo in preudarnostjo zaposlovanja v Sovi. Predsednik komisije Matej Tonin se je po seji novinarjem izognil in državni zbor zapustil skozi stranski izhod, skozi kuhinjo, kjer se je prav tako nekoč novinarjem izognil slovenski arbiter Jernej Sekolec. Je pa na družbenem omrežju Twitter napovedal, da bo o zaključkih javnost pisno obvestil v sredo.

“Upoštevam željo medijev in premierja Marjana Šarca, da medijske nastope člani Knovsa zmanjšamo na minimum,” je še zapisal Tonin.

Predsednik SDS Janez Janša je dogajanje pospremil z besedami: “Kremenčkovi. Ste gledali to risanko?”

Kozmelj pa je po koncu pogovora na vprašanje, ali je bilo težko, odgovoril: “Ne, prijetno.” Ivan Jordan župan Škofljice pa je dejal samo “Dober dan pa lep dan pa nič drugega”.

Komisija je naprej skoraj tri ure zasliševala župana manjše občine Škofljice na obrobju Ljubljane Ivana Jordana, ki jim je razložil svojo žalostno življenjsko zgodbo, kaj vse se mu je dogajalo vse v življenju, kako je gradil hišo in kako je spoznal N.H. ter vsemi pikantnimi podrobnostmi, ki so imeli sploh kakšno zvezo s samo zgodbo ali pa tudi ne. Nekateri poslanci iz vrst koalicije so sicer neuradno povedali, da Jordan sploh ni obremenil Marjana Šarca in da je bilo njegovo pričanje korektno.

Jordan naj bi tako razočaral tiste, ki so pričakovali, da bo Jordan na polno obremenil Šarca, vendar na ključno vprašanje ali je N.H. bila zaposlena na Sovi s posredovanjem Marjana Šarca ali ne, Jordan sploh ne more odgovoriti, saj tega ne ve. Še najbolj miren je bil po triurnem zaslišanju direktor Sove Kozmelj, ki je očitno v dobri kondiciji in dobre volje zapuščal zaprte prostore na Tomšičevi.

Vendar saj veste vsake oči imajo svojega malarja in zato ni presenetljivo, da Bojan Požar, ki parlamenta od blizu sploh povohal ni piše, da naj bi neuradno šlo za večjo “štalo, kot so mislili.

Celotno dogajanje v kleti na Tomšičevi, kjer je potekala seja Knovsa je pravzaprav še najbolj spominjala na post-apokaliptično grozljivko, dramo Živi mrtveci (v izvirniku angleško The Walking Dead) v kateri so se tako priče kot člani komisije kot zombiji sprehajali mimo novinarjev ne da bi sploh opazili prisotnost številnih kamer in novinarskih hiš. Matej Tonin gre iz katastrofe v katastrofo. Najprej je bil preveč zgovoren in je botroval javni objavi poročila o arbitraži, kjer so ga samo čakali, da bo v primeru neugodne odločitve evropskega sodišča moral prevzeti odgovornost. Generalni pravobranilec Priit Pikamäe je namreč prav danes pri preučitvi slovenske tožbe proti Hrvaški glede arbitraže presodil, da Sodišče EU ni pristojno za odločanje o mednarodnem mejnem sporu, ki ne sodi v pravo unije. Očitane kršitve so “akcesorne v razmerju do vprašanja določitve meje med državama, ki spada pod mednarodno javno pravo”, je zapisal.

Sicer pa saj poznate Foxovo post-apokaliptično serijo Živi mrtveci, ki vedno znova poraja vprašanje – je komu sploh še mar, kaj se dogaja s svoj čas eno najbolj popularnih TV-serij in predvsem – zakaj? In kot je zapisal eden od kritikov so »Živi mrtveci« tudi največjim navdušencem postali breme. Prva epizoda je bila na sporedu 31. oktobra 2010 na kanalu AMC v Združenih državah Amerike. Zgodba temelji na istoimenski stripovski seriji avtorjev Roberta Kirkmana, Tonyja Moora in Charlieja Adlarda. Spremlja policista Ricka Grimesa (Andrew Lincoln), ki se po daljšem času zbudi iz kome v bolnišnici in ugotovi, da se je medtem večina ljudi spremenila v krvoločna bitja, podobna zombijem iz filmov Georgea A. Romera. Nato z družino, ki mu jo uspe kmalu najti, in nekaj drugimi po naključju preživelimi potujejo naokrog, poskušajo preživeti nenehne napade in iščejo kraj, kjer bi se lahko ustalili. In kot je zapisal eden od kritikov, »Živi mrtveci« so tudi največjim navdušencem postali breme. Nekaj podobnega pa se dogaja tudi s Toninovim Knovs-om in preiskavo zaposlitve N.H v Sovi.

izjava za javnost 11.12.2019 1.del-1
izjava za javnost 11.12.2019 1.del-2

COMMENTS

Wordpress (0)