Bojan Požar se na tviterju hvali z udeležbo na prireditvi zaprtega tipa z izbranimi povabljenimi – Na tradicionalnem novoletnem koncertu Zavarovalnice Triglav v Cankarjevem domu tudi Požarjev mecen Borut Jamnik – TOPNEWS.si

Bojan Požar se na tviterju hvali z udeležbo na prireditvi zaprtega tipa z izbranimi povabljenimi – Na tradicionalnem novoletnem koncertu Zavarovalnice Triglav v Cankarjevem domu tudi Požarjev mecen Borut Jamnik

Bojan Požar se na tviterju hvali z udeležbo na prireditvi zaprtega tipa z izbranimi povabljenimi – Na tradicionalnem novoletnem koncertu Zavarovalnice Triglav v Cankarjevem domu tudi Požarjev mecen Borut Jamnik

Tradicionalni novoletni koncert Zavarovalnice Triglav letos v Cankarjevem domu, kjer se vsako leto zbere družbena smetana in predvsem poslovni partnerji, je bil letos posebej zanimiv zaradi dveh gostov. Bojan Požar se je takole pohvalil na svojem tviterju, da je bil med izbranimi povabljenimi na prireditvi zaprtega tipa, ki so uživali ob svetovni klasiki.

https://twitter.com/BojanPozar/status/1203398928496054272

O Požarju malo kasneje, saj je izstopal še en pomemben gost in sicer Borut Jamnik, direktor Modre zavarovalnice, ki naj bi se družil predvsem s predsedniom uprave Sava Re Markom Jazbecem. Tisti, ki so bili na koncertu s klasičnim repertoarjem, vedo povedati, da je bil Borut Jamnik precej športno opravljen, lahko bi rekli kar malce zapuščen, vendar to je očitno njegov stil.

Je pa Jamnik menda precej aktiven pri miniranju revizije poslov na Petrolu, potem ko mu ni uspelo, da bi na napovedani skupščini v upravni odbor spravil staro vodstvo ali enega od svojih, v nadaljevanju pa naj bi Jamniku propadel poskus spremembe dnevnega reda skupščine Petrola, da bi zamenjali nadzornike.

Delničarji družbe Petrol bodo na skupščini 12. decembra na zahtevo družb Vizija Holding in Vizija Holding Ena poslovneža Darija Južne odločali o predlogu, da posebni revizor pregleda posle Petrola v zadnjih petih letih. Po predlogu bi revizija med drugim ugotavljala morebitno odškodninsko in kazensko odgovornost takratne uprave.

Presenetljivo pa je, da po nekaterih informacijah reviziji nista naklonjena prva človeka SDH-ja Karmen Dieter in predvsem predsednik uprave SDH-ja Gabrijel Škof, kar je presenetljivo, saj je revizijo poslov zahteval Darij Južna, največji posamični delničar Petrola. Do sklica izredne skupščine Petrola je prišlo na podlagi zahteve Slovenskega državnega holdinga. Toliko o Jamniku.

So pa nekateri slovenski mediji te dni prejeli anonimko, ki omenja Požarjevo življenje na “veliki nogi”. O tem, da mu takšno življenje omogočajo prav državna podjetja. O velikih donacijah s Telekoma, ki mu jih je omogočala prejšnja uprava na čelu z Rudijem Skubetom v času, ko je nadzorni svet vodil prav Borut Jamnik, smo na Topnews pisali že v preteklosti.

Poleg finančnih donacij, ki mu omogočajo lagodno in razkošno življenje ter sodelovanje na banketih in sprejemih, je kot avtor zapisa podpisan Marjan Štajerc iz Ljubljane, ki omenja, da Požar ni nikakršen svetnik, čeprav na veliko moralizira o zasebnem življenju drugih. On pa je največji svetnik in vzor vsem ostalim.

COMMENTS

Wordpress (0)