(VIDEO) Minister Zdravko Počivalšek ostro nad Fortenovo in Agrokor zaradi prijave na EK- “V Sloveniji velja slovenska zakonodaja, ne lex Agrokor. Fantje bodo morali to spoštovati” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Minister Zdravko Počivalšek ostro nad Fortenovo in Agrokor zaradi prijave na EK- “V Sloveniji velja slovenska zakonodaja, ne lex Agrokor. Fantje bodo morali to spoštovati”

(VIDEO) Minister Zdravko Počivalšek ostro nad Fortenovo in Agrokor zaradi prijave na EK- “V Sloveniji velja slovenska zakonodaja, ne lex Agrokor. Fantje bodo morali to spoštovati”

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek se je danes odzval na informacije o pritožbi Fortenove na Evropsko komisijo. Fortenova in Agrokor sta namreč na Evropsko komisijo posredovala pritožbo, da se slovenska država oziroma gospodarsko ministrstvo pod vodstvom Zdravka Počivalška nedovoljeno mešata v prenos lastništva Mercatorja z Agrokorja na Fortenovo

Novinarjem je minister po koncu današnje seje vlade povedal, da je o pritožbi Fortenove izvedel iz medijev. Poudaril je, da sta si vlada in on sam prizadevala samo za zaščito slovenskih dobaviteljev v Mercatorju pod konkurenčnimi pogoji, Fortenova pa mora izpolniti omenjene pogoje za prenos Mercatorja na novo skupino.

“Vlada in jaz osebno smo si prizadevali samo za zaščito naših dobaviteljev pod konkurenčnimi pogoji, to vse stoji. Fortenova mora pa narediti nekaj korakov, ki so zakonsko obvezni. Mora prijavit koncentracijo, mora dobiti soglasje regulatorja in prej ne more prenesti Mercatorja”.

“Vse, kar sem počel, sem vedno javno povedal, tako de se mi zdi to smešno, da očitki prihajajo od tistih, ki se ne drži slovenske zakonodaje. V Sloveniji velja slovenska zakonodaja, ne lex Agrokor, tako je naše sodišče odločilo in fantje bodo morali to spoštovati,” je dodal Počivalšek.

Povedal je še, da se z ruskimi lastniki Fortenove in tudi Mercatorja še pogovarjajo glede zaščite dobaviteljev. “Pričakuje pa, da bodo tisto, kar so obljubili na sestanku konec maja v Sankt Peterburgu letos tudi realizirali. In nič drugega nismo počeli. In kaj naj jaz zdaj..,” je bil oster minister Počivalšek.

“Jaz vam še enkrat povem, da delamo to, kar smemo početi, Fortenova in gospodje, ki to počnejo pa morajo vedeti, da nismo država, kjer zakoni ne veljajo in jih je treba spoštovati,” je dejal.

Na vprašanje, če se lahko zgodi, da Mercator ne bo prenesen na novo skupino, pa je odgovoril, da je to treba vprašati Fortenovo: “To njih vprašajte, to je njihova naloga”.

COMMENTS

Wordpress (0)