(VIDEO) Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek razbremenil ministrico za kmetijstvo Aleksandro Pivec: “Naše revizijsko poročilo ne bremeni ministrice Aleksandre Pivec, ampak Turistično gostinsko zbornico” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek razbremenil ministrico za kmetijstvo Aleksandro Pivec: “Naše revizijsko poročilo ne bremeni ministrice Aleksandre Pivec, ampak Turistično gostinsko zbornico”

(VIDEO) Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek razbremenil ministrico za kmetijstvo Aleksandro Pivec: “Naše revizijsko poročilo ne bremeni ministrice Aleksandre Pivec, ampak Turistično gostinsko zbornico”

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je po seji vlade komentiral tudi aktualno afero SRIPT. Na novinarsko vprašanje, kaj v tej zgodbi res bremeni ministrico Pivčevo, o kateri se veliko govori v medijih te dni, saj ji domnevno osma točka revizije o Turistično gostinski zbornici naj ne bi bila ravno naklonjena, je Počivalšek dejal, da revizijsko poročilo bremeni Turistično gostinsko zbornico ne pa ministrice. Počivalšek pa kljub temu ni želel ugibati, ali bo ministrica še lahko ostala ministrica ali bo morala oditi?

“Glejte o tem ne morem govoriti jaz. Naše revizijsko poročilo bremeni Zbornico. In v tem revizijskem poročilu so navedene tudi osebe, ki so sodelovale z Zbornico, ampak naša partnerica je Turistično gostinska zbornica, ki je pač obremenjena z veliko zadevami v tem poročilu.

Potem ko je ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo na svojih straneh objavilo uradno poročilo o raziskavi sumljivega projekta SRIP-faza 2, so nekateri mediji obremenili kar ministrico za kmetijstvo Aleksandro Pivec, čeprav se sumi iz poročila MGRT nanašajo predvsem na razloge, zaradi katerih je upravni odbor TGZS-ja razrešil direktorico Turistične gospodarske zbornice Slovenije Klavdijo Perger.

Na konkretno novinarsko vprašanje, kje pa je tukaj ministrica Aleksandra Pivec je Zdravko Počivalšek dejal, da se niso ukvarjali z ministrico Pivčevo, ampak z Turistično gostinsko zbornico.

“Glejte, jaz ne morem zdaj o njej govoriti, zato ker se mi nismo ukvarjali z ministrico Pivčevo. So po notri nevedene nekatere osebe, ki so z zbornico sodelovale. Ampak napake do ministrstva za gospodarstvo je delala Zbornica.

Na novinarko ugotovitev, da tudi, če je pri tem ministrica čista, so pa še druge zadeve, ki so vezane na prijavo KPK, je Počivalšek dejal: “Kaj bi bilo, če bi bilo, to morate vprašati druge…Ta dejstva ne morem jaz komentirati”. Glede na današnje izjave ministra Počivalška je mogoče zaključiti, da je minister demantiral medije, ki že skoraj dva meseca napadajo ministrico.

Je pa vprašanje, v kakšnem zdravstvenem stanju je ministrica Pivčeva, ki naj bi imela ravno danes zdravniški pregled in kako hude so zdravstvene težave, ki pa bi lahko usodno vplivale na politično kariero ministrice. Glede na današnje izjave Počivalška je malo verjetno, da bo premier Marjan Šarec podlegel pozivom naj odstavi ministrico, saj gre za načrtovani medijski linč in strankarski obračun pred kongresom Desusa.

COMMENTS

Wordpress (0)