Aleksandra Pivec se za zdaj ne namerava umakniti Karlu Erjavcu – TOPNEWS.si

Aleksandra Pivec se za zdaj ne namerava umakniti Karlu Erjavcu

Aleksandra Pivec se za zdaj ne namerava umakniti Karlu Erjavcu

Ministrice Aleksandre Pivec ni bilo na današnjo sejo vlade, saj je sodeč po fotografiji očitno obležala doma. Novinarji so tudi zaman čakali na izjavo Karla Erjavca, ki je usodo ministrice prepustil predsedniku vlade Marjanu Šarcu.

Po objavi poročila MGRT projekta SRIPT se je sicer pojavilo več špekulacij o tem, ali bo ministrica morala oditi sama. Vendar glede na sporočilo za javnost, ki ga je posredovala medijem ob javni objavi poročila, krivdo za domnevne nepravilnosti Pivčeva pripisuje Turistično gostinski zbornici Slovenije, ki je vodila projekt in ki je bila edina odgovorna za izvedbo projekta ter za navodila avtorjem in pravilnost postopkov pri poročanju o opravljenem delu.

Komentar dr. Aleksandre Pivec na poročilo MGRT projekta SRIPT objavljamo spodaj:

“Vsebinsko sem opravila vse aktivnosti in dela, ki so mi bila s strani naročnika, to je Turistično gostinske zbornice Slovenije (v nadaljevanju TGZS) naložena.

Naloge, ki se jih je od mene pričakovalo in posledično tudi rezultati mojega dela NISO bili vezani na zadostitev pogojev razpisa SRIPT, ampak kot del vsebin, ki se v projekt vključujejo na področjih, ki pokrivajo internacionalizacijo in prenos znanj, kar je zapisano tudi v samem poročilu.

Moj pogodbeni partner je bil TGZS in ne MGRT. Pogodbeni partner MGRT pa je bila TGZS, zato so tudi poročila o delu na projektu pripravljali na zbornici ter seveda poznali zahteve in pravila projekta. Končno poročilo MGRT se nanaša na zbornico. Sama sem ga imela priliko videti le v medijih. V kolikor je ali bo potrebno pojasniti kakšne od aktivnosti, ki sem jih izvajala pa seveda pričakujem pogovor z naročnikom in tudi plačnikom mojih del. Smatram, da sem s plačilom posameznih del zadostila pričakovanja naročnika ter vsebinsko oddelala tiste aktivnosti, ki so mi bile s podpisom pogodbe naročene. V kolikor kakšna od izvedenih aktivnosti ni upravičen strošek operacije SRIPT ali pa nima ustreznega dokazila, to ni prekršek ali neizvedeno delo, ampak zgolj neujemanje vsebin mojega dela z upravičenimi stroški projekta, za kar pa nisem odgovorna sama, saj je projekt izvajal naročnik, sama sem bila zgolj njihova pogodbena sodelavka.”

Vsekakor bo več znanega, ko bo prišlo do srečanja ministrice Pivčeve s premierjem Marjanom Šarcem.

COMMENTS

Wordpress (0)