(VIDEO) Zdravko Počivalšek zanikal spine o prestopu v Janševo koalicijo in pogovore z Janezom Janšo: “Nisem se pogovarjal z Jašno” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Zdravko Počivalšek zanikal spine o prestopu v Janševo koalicijo in pogovore z Janezom Janšo: “Nisem se pogovarjal z Jašno”

(VIDEO) Zdravko Počivalšek zanikal spine o prestopu v Janševo koalicijo in pogovore z Janezom Janšo: “Nisem se pogovarjal z Jašno”

Predsednik SMC in gospodarski minister Počivalšek je v izjavi novinarjem po današnji seji vlade ostro zavrnil vse spine in ugibanja o tem, da bi lahko napovedane menjave v stranki pomenile tudi priprave na morebitni zasuk SMC v desno, oziroma, da bi SMC prestopila v novo politično “navezo” in, da bi SMC sodelovala pri pri pogovorih in scenarijih o rekonstrukciji vlade.

“V naši stranki ne vodimo nobenih aktivnosti za spremembo vlade. Mi smo bili, smo in bomo stabilni člen te vlade. Delamo pa na reorganizaciji stranke in tukaj prihaja do določenih sprememb. To je vse, kar lahko povem. Vse ostalo je pač produkt, ki je nastal nekje. Verjetno koga bolijo spremembe, ampak to ni moja stvar.

Na ugotovitev novinarjev, da je sicer Janševa ponudba, da bi Počivalšek celo postal predsednik nove rekonstruirane vlade, res mikavna, je predsednik SMC in minister Zdravko Počivalšek ponovil besede o vplivu “maliganov” na takšno razmišljanje. “Res, ampak večkrat povem, da je Martinovo bilo 11. novembra, danes pa je nekje konec novembra. Tako, da eni živite še vedno v praznovanju pod nekimi vplivi.”

Na vprašanje, ali sta se s predsednikom SDS Janezom Janšo kdaj sestala in pogovarjala o politiki, pa je odvrnil: “Mi se, in jaz osebno, o tem, kaj bo, ko bo, če bo, ne pogovarjamo. Nisem se pogovarjal. Ponavljam, da bomo naredili vse, da bo vlada ostala do konca. Če bo pa kdo drug vlado zrušil, pa se bomo pogovarjali, kot smo se bili vedno pripravljeni pogovarjati z vsemi.”

Počivalšek sicer napoveduje reorganizacijo stranke, in to na način, ki bo zagotavljal, da bo šla navzgor. “Mi smo pač v delu delu stranke prišli do točke, da je potrebno ekipo, ki je pripeljala stranko do tukaj kjer je, prenoviti. In to je tako povsod v gospodarstvu, v športu in kjer koli.”

“Glejte, to so spini, ki jih pač producirajo tisti, ki bi radi spremenili zadeve v stranki. Stranka potrebuje nov pristop na področju organizacije dela, na področju kadrovanja in tudi urejamo si poslovanje.

Na vprašanje, ali je izbira novega generalnega sekretarja, ki naj bi postal nekdanji hokejski reprezentant Miha Rebolj, del sporočila, da bo SMC odslej igrala “malce bolj na trdo”, pa je odgovoril, da se s posebnimi sporočili ne ukvarja. “Ukvarjam se s tem, da okoli sebe zbiram ljudi, ki znajo, zmorejo in so pripravljeni iti samo naprej. Ne levo, ne desno, ne nazaj, ampak naprej,” je dodal Počivalšek.

Z mesta generalnega sekretarja stranke se tako poslavlja Andrej Klemenc. Novi programski vodja pa naj bi po neuradnih informacijah postal Aleš Vidmar. “Danes bomo imeli svet stranke in bomo izbrali novega programskega vodjo in novega sekretarja,” je odgovoril Počivalšek na ugibanja novinarjev glede imen.

Na vprašanje, ali vendarle lahko te menjave v stranki pomenijo zasuk “v desno”, pa je Počivalšek odgovoril z besedami, da so to spini, “ki jih producirajo tisti, ki bi radi spremenili zadeve v stranki”. Ta po njegovih navedbah potrebuje nov pristop na področju organizacije dela, kadrovanja in ureditve poslovanja.

“Govorim o reorganizaciji stranke na nivoju stranke. In tukaj je vsak predsednik ali pa moj prehodnik imel proste roke in tudi jaz bom stranko reorganiziral in to na način, ki bo zagotavljal, da bo šla nazaj navzgor. O ministrih danes ne govorimo in tudi ne odločam o tem jaz”.

S tem je Počivalšek zanikal ugibanja o določenih napetosti med njim in častnim predsednikom stranke Mirom Cerarjem, ki je kljub zamenjavi na kongresu, kjer je stranko prevzel Zdravko Počivalšek, ostal podpredsednik vlade. To naj bi bil tudi eden od razlogov za včerajšnje spine, da je konec vlade in da SMC prestopa v novo rekonstruirano vlado Janez Janše, ki naj bi jo na podlagi ponudbe Janše vodil sam Počivalšek.

Na vprašanje, ali je po njegovem mnenju ob reorganizaciji SMC čas tudi za dokončno slovo ustanovitelja stranke Mira Cerarja, pa je Počivalšek odgovoril, da ga v tem trenutku zanima teren SMC, delo strankinih ministrov in program stranke. Slednjega bodo po njegovih napovedih na kongresu, ki bo v prvi četrtini naslednjega leta, dopolnili in poskusili v največji meri izpolniti. To je moja naloga, naloga poslancev SMC, ministrov in lokalnih odborov.

Verjame, da je ministrska ekipa SMC dober tim in tako nameravajo delati tudi v prihodnje. Pričakujejo, da bo cela vlada obrnila pogled naprej in da bodo igrali timsko. Tudi vsi ostali koalicijski partnerji so danes prisegli na nadaljne sodelovanje v Šarčevi koaliciji in vztrajali pri podpori vladi, ki naj bi ostala do konca mandata v sedanji sestavi.

COMMENTS

Wordpress (0)