Župan Škofljice Ivan Jordan: “Edina moja želja je, da Lepa N pusti službo na Sovi in da se vrne k meni” – Kako se je afera, “zaradi katere naj bi padla vlada in premier Marjan Šarec”, sesula sama vase – TOPNEWS.si

Župan Škofljice Ivan Jordan: “Edina moja želja je, da Lepa N pusti službo na Sovi in da se vrne k meni” – Kako se je afera, “zaradi katere naj bi padla vlada in premier Marjan Šarec”, sesula sama vase

Župan Škofljice Ivan Jordan: “Edina moja želja je, da Lepa N pusti službo na Sovi in da se vrne k meni” – Kako se je afera, “zaradi katere naj bi padla vlada in premier Marjan Šarec”, sesula sama vase

Informacije iz zadnjega nadzora Sove, ko so člani KNOVS-a predvčerajšnjim kar dvakrat preverjali delovanje tajne službe, so že na meji tragikomičnega in samo govorijo o tem, kako banalna je lahko neka afera, “ki naj bi do temeljev stresla državo in vlado ter premiera”. Od članov komisije za nadzor smo namreč izvedeli, da jim je bilo povedano, po nekaterih informacijah pa naj bi celo poslušali trak, na katerem je bil posnet župan Škofljice Ivan Jordan, ki Lepi N dobesedno joka kako je njegova edina želja, da pusti (zgubi) službo na Sovi in se vrne k njemu.

Župan Škofljice Ivan Jordan je bil tako obseden z Lepo N, da je celo najel zasebno detektivsko agencijo Novak in detektivi d.o.o., ki jo je sicer plačal iz občinskega proračuna, da je Lepo N iskala po Ljubljani, sedaj pa to poskuša s pomočjo medijev “zakamuflirati” v preverjanje delavke v bolniškem staležu. Iskal jo je tako dolgo, dokler je ni na nekem parkirišču našel in jo »napadel«, kar je prijavila novemu delodajalcu.

Po podatkih iz Erarja je občina Škofljica najela Detektivsko družbo Novak in detektivi ter ji 21. junija letos plačala 305,67 eur. Zasebna detektivka je bila namreč angažirana za sledenje uslužbenke Sove Nataše H.

Potem ko je postalo jasno, kako banalna ali bolna je celotna afera z Lepo N, poskuša propadli politik Bojan Požar celotno zadevo držati umetno pri življenju, češ, kako bo jutri ali pa pojutrišnjem objavil fotografijo na kateri sta predsednik vlade Marjan Šarec in Lepa N. Če bi jo imel, bi jo že objavil.

Zato “nabija” brez dokazov o tem, kako je Lepa N veliko varnostno tveganje za državo in kako se bo sesula država zaradi zaposlitve ene agentke.

Za vse tiste, ki poznamo(jo) ozadje celotnega primera, preverjenega po različnih dobro obveščenih neodvisnih virih, je jasno, da je zgodba o domnevni ljubici predsednika vlade Marjana Šarca, ki je zdaj zaposlena na Sovi, nastala pri županu občine Škofljica Ivanu Jordanu. Jordan pač ni znal ali ni mogel prenesti zavrnitve, čeprav se je po zaposlitvi lepe N celo ločil od žene in je na nič kaj gentlemanski oziroma prej vsiljiv način poskušal dobiti Lepo N nazaj, kar nakazujejo tudi informacije, ki so jih dobili poslanci KNOVS-a pri zadnjem nadzoru na SOVI.

Tako je Jordan, da bi z “milom ali silom” dosegel njeno vrnitev na občino, naokoli razširil zgodbo o tem, da jo je spoznal preko Šarca, ko je bil ta še kamniški župan. Celotno zadevo pa začinil s tem, da je Nataša H. verjetno Šarčeva ljubica, na kar naj bi ga na ribniškem sejmu suhe robe opozoril Šarec in od njega zahteval, naj ne širi laži. Pa pravijo, da so ženske zamerljive in da so iz maščevanja pripravljene narediti marsikaj.

Je pa to zgodbo, seveda za primerno plačilo, pograbil propadli politik Bojan Požar, v stilu – hopla, kaj pa če vse res – in tudi sama stranka SDS, kar je razvidno iz objavljenega dela magnetograma komisije za nadzor nad obveščevalnimi in varnostnimi službami, kjer je predsednik stranke Janez Janša dejal, da je »predsednik vlade zaposlil ljubico v tajni službi« ter jo primerjal z Monico Lewinsky, ljubico nekdanjega predsednika ZDA Billa Clintona, zaradi katere se je ta moral zagovarjati na »impeachmentu« v Kongresu. Janševe besede je kasneje dobesedno ponovil na tiskovni konferenci Matej Tonin.

Je pa zanimivo, kako nizko se je pripravljena spustiti slovenska politika v boju za oblast, ko zmanjka drugih argumentov pride prav zasebno življenje politikov, ljubice, žene, otroci, stare mame, snahe… Glede na zgodbe o dvojnem ali celo trojnem življenju nekaterih slovenskih politikov, ki te dni prihajajo do medijev, bi seveda, če parafraziramo Marjana Šarca, pred tako “operacijo” morali počistiti pred lastnim pragom. Potem ko je propadel scenarij rušenja vlade, česar se dobro zavedajo akterji afere, je edini motiv, da se zadeva čim dlje vleče. Morda pa se bo pri javnem mnenju vendarle kaj “prijelo”.

Mokre sanje, da bi z zamenjavo sodnikov na ustavnem sodišču ob ustrezno spremenjenem razmerju sil preko ustavne obtožbe dosegli zamenjavo vlade, so propadle. Nobenih dokazov namreč ni, da bi bila Nataša H. res Šarčeva ljubica. Bila pa je njegova sodelavka v času, ko je igral Serpetinška in v oddajah Hri-bar na TV Slovenija. Celo, ko je bil kamniški župan, z njo ni imel tesnih stikov.

Celotna zgodba izvira iz tega, da je Šarec Natašo H. priporočil županu Jordanu, ko je ta iskal sodelavko, ki bi skrbela za odnose z javnostmi in protokol. Na občini Škofljica je delala od septembra 2016 do marca ali aprila letos, ko je dala odpoved in se zaposlila v Sovi. Odločitev, da odpove delovno razmerje pri županu Škofljice Ivanu Jordanu je bila posledica “nerodnih” prijemov, ko jo je župan celo zalezoval, vseskozi je morala biti z njim bodisi v pisarni, bodisi v bližnjem lokalu, bodisi na službenih in celo zasebnih poteh, pred njim menda ni imela miru niti, ko je bila doma, saj naj bi jo večkrat klical in celo nadzoroval, ko je bila na bolniški. Jordanu seveda ne gre zameriti, saj se je tako kot njegovi županski kolegi, hotel “malo postaviti” z lepo spremljevalko okoli sebe.

Najbolj paradoksalno je pa Požarjevo očitanje agentki Sove, da je ona varnostno tveganje potem ko je sam celo na sliki z hrvaškim premierjem Plenkovićem demonstriral, da je pripravljen “prodati lastno mater” za denar oziroma celo za interese neke tuje države. Nobeno presenečenje ne bo, če se bo na koncu izkazalo, da je Požar dobil za napad na SOVO in posredno na integriteto slovenske države mastno plačilo – “Judeževe cekine”, saj mu očitno nič ni sveto in je pripravljen za denar hitro širiti laži oziroma kot radi rečemo na Štajerskem, da “laže hitreje kot pes teče”.

COMMENTS

Wordpress (0)