Patriotske igre: Kakšna je vloga akterjev Janeza Janše, Mateja Tonina in župana Škofljice Ivana Jordana pri razkritju agentke “Lepe N”? – TOPNEWS.si

Patriotske igre: Kakšna je vloga akterjev Janeza Janše, Mateja Tonina in župana Škofljice Ivana Jordana pri razkritju agentke “Lepe N”?

Državljanska medijska vojna, kot je stanje po razkrinkanju in razkritju pavšalov propadlega politika Bojana Požarja, imenoval Janez Janša, se nadaljuje

Patriotske igre: Kakšna je vloga akterjev Janeza Janše, Mateja Tonina in župana Škofljice Ivana Jordana pri razkritju agentke “Lepe N”?

Hibridna vojna, kjer je glavno orožje “fake news”, se po nekajdnevnem zatišju očitno nadaljuje.

Tako je že sinoči Bojan Požar napovedal nov paket lažnih novic, po katerih naj bi zasebni detektiv zalotil premiera Marjan Šarca in agentko Lepo N, čeprav med njima ni bilo nobenih kontaktov in gre za čisto nabijanje in egotrip propadlega politika Bojana Požarja.

Kot smo razkrili na Topnews.si, je zasledovanje agentke Lepe N, sicer zaradi ljubosumja naročil župan Škofljice Ivan Jordan, ker mu je N.H. dala košarico in odpoved z mesta tiskovne predstavnice. Jordanu se očitno obeta kazenski pregon zaradi nezakonitega najemanja zasebnega detektiva, ki ga je mimogrede plačeval iz občinskega proračuna. Nobeno presenečenje pa ne bo, če se bo prav Jordan znašel na spisku ovadenih s strani Sove, saj je Jordan očitno tudi vir, preko katerega je prišlo v javnost razkritje, da je N.H..bivša uslužbenka občine, zaposlena na Sovi.

Zanimivo je, da kljub temu, da pozna zgodbo, kako je informacija o N.H. prišla v javnost, Matej Tonin še vedno širi dezinformacijo, da je razkritje agentke prišlo iz Sove in kako naj bi iz tajne službe uhajale informacije, kar pa očitno ne drži.

Zgodba je veliko bolj banalna in povezana predvsem z nezakonitim delovanjem župana Škofljice Ivana Jordana, ki je po angažiranju detektiva, kar sam stopil v akcijo in na nekem parkirišču grobo napadel takrat že agentko N.H., češ kako ga je lahko “zapustila” in dala odpoved, če pa je revež tako zaljubljen v njo, da ne more živeti.

Ker je N.H. imela vsega skupaj dovolj, je o incidentu obvestila svojega novega delodajalca, torej v tem primeru Sovo, od koder so Jordana diskretno opozorili, naj pusti njihovo uslužbenko pri miru in naj jo preneha zalezovati in zasledovati.

Jordan je potem doživel živčni zlom in preganjavico ter poklical enega od “specialistov za tajne operacije” in mu potožil, da njegova Lepa N ni v službi na Telekomu, kot je domneval, ampak, da je v službi na Sovi in naj mu za božjo voljo pomagajo, ker mu menda nekaj “škrta” v telefonu. Svojo preganjavico je razkril še številnim svojim zaupnikom, saj se je očitno ustrašil, še posebej, ker je nad nekdanjo sodelavko poslal kar zasebnega detektiva.

Zgodba je hitro prišla v glavni štab SDS-a, nenazadnje je bil Jordan včasih prizadeven član omenjen stranke, ki je kot podjetnik prispeval marsikateri dinar od prodaje avtomobilov za stranko in upal, da bo napredoval preko podjetniškega kluba stranke SDS. Ker kljub donacijam niso prepoznali njegovih velikih “sposobnosti in ambicij”, je enostavno iz stranke izstopil in postal neodvisni župan občine Škofljica.

Zasledovanje svoje nekdanje uslužbenke, ki ni bila z njim v nobenem, niti poslovnem niti zasebnem odnosu, je nezakonito, še posebej pa, ker je Jordan najel zasebnega detektiva, da bi odkril, kje se giblje njegova nekdanja zaposlena in očitno tudi objekt njegovega poželenja.

Kar pa je pri celotni zadevi najbolj zaskrbljujoče je plačevanje detektiva iz občinskega proračuna, kar bo glede na naša vprašanja očitno zabavalo občinski svet in seveda župana samega, saj smo mu poslali vprašanje, koliko denarja je v zadnjih letih porabil za najemanje zasebnih detektivov za zalezovanje in zasledovanje svojih sedanjih in bivših sodelavcev. Seveda pa bo za to odgovarjal tudi zasebni detektiv, ki je izvajal zasledovanje po naročilu župana Ivan Jordana, seveda z občinskim denarjem in ne z njegovim.

Verjetno bo Jordan seveda dobil priložnost, da bo to pojasnil organom pregona, iz konteksta celotne zgodbe pa gre sklepati, da bo prav Jordan po vsej verjetnosti fasal kazensko ovadbo zaradi razkritja identitete tajne sodelavke Sove, saj naj bi bil prav on tisti, ki je razkril, preko najemanja zasebnega detektiva, kje je N.H v resnici zaposlena.

Zato je prav smešno pridušanje Tonina, ki očitno kot predsednik KNOVS-a nima pojma, kakšno je pravo ozadje celotne zadeve in predvsem kakšna je vloga župana Škofljice, ki je poskrbel za razkritje identitete agentke N.H.. Za zdaj je posledica nespretnega ravnanja Tonina in očitno tudi edina posledica afere, da je prišla v javnost informacija o zaposlitvi snahe bivše predsednice Ljudmile Novak na Sovi in seveda razkritje povezav podpredsednika stranke z opozicijsko SDS.

Res je sicer, da je v spopadu med Janezom Janšo in Marjanom Šarcem zaenkrat edina kolateralna škoda Nova Slovenija, vendar si lahko krivdo za to pripiše prav Matej Tonin, ki je očitno “prosil” naj ga “nasadijo”, prav zaradi tega, ker nikakor ne more preboleti, da je Šarec postal predsednik vlade, medtem ko je bil sam samo kratek čas predsednik parlamenta, hodi za druge po kostanj v žerjavico. Zgodba gre tako daleč, da je lahko usodna za Novo Slovenijo prav zaradi zasebne vojne Mateja Tonina, ki ima pri vsem skupaj isto vlogo, kot so jo sicer v šali imeli Albanci s Kosova v Kosovski bitki. V času premora med Kosovsko bitko naj bi prodajali baklave.

Tonin bi namreč kot predsednik KNOVS-a moral prvi poznati pravo zakulisje oziroma scenarij, po katerem se je Janez Janša že videl na premierskem mestu. Scenarij rušenja premiera Šarca ki se je intenzivno začel z afero “Kralj-Prijović” in ki naj bi dobil veliki finale v rušenju predsednika vlade Marjana Šarca preko poznanstva z N.H., vendar se je vse skupaj zalomilo, ker je bila zgodba plasirana preko napačnega vira in sicer propadlega politika Bojana Požarja in zato v javnosti ni dobila nobenega odmeva in jo je moral prevzeti KNOVS, kjer je bil Tonin tudi najbolj primeren kandidat, da se Janša in Šarec spopadata do zadnje kaplje krvi Mateja Tonina.

Ampak, kaj hočemo, vsak si izbere svojo vlogo in Tonin je prepozno spoznal, da so mu namenili zgolj epizodno vlogo stranskega igralca, čeprav je že mislil, da je dobil glavno vlogo. Za zdaj kaže le to, da ga bo Janša “skuril” v aferi, ki mu ne prinaša nobenih političnih točk. Ravno nasprotno.

COMMENTS

Wordpress (0)