(VIDEO) Kako je zgodba o tajni agentki Sove Lepi Nataši, zaradi katere naj bi padla vlada Marjana Šarca, pristala na nivoju vica neobstoječega radia Erevan – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kako je zgodba o tajni agentki Sove Lepi Nataši, zaradi katere naj bi padla vlada Marjana Šarca, pristala na nivoju vica neobstoječega radia Erevan

(VIDEO) Kako je zgodba o tajni agentki Sove Lepi Nataši, zaradi katere naj bi padla vlada Marjana Šarca, pristala na nivoju vica neobstoječega radia Erevan

Velika afera ali mati vseh afer, zaradi katere naj bi padla vlada Marjana Šarca, je včeraj dobila svoj epilog v stilu radio Erevan poroča.

Radio Erevan ali armenski radio je sinonim za zvrst šal, ki so bile v drugi polovici 20. stoletja zelo priljubljene v nekdanji Sovjetski zvezi in ostalih komunističnih državah vzhodnega bloka, tudi v Sloveniji.

Te šale, ki imajo najprej vprašanje in potem odgovor, domnevno izvirajo iz oddaje »Vprašanja & odgovori« (neobstoječega) Radia Armenija.

Tipična oblika šale je bila:

Vpr.: Ali drži, da je Ivan Ivanovič Ivanov iz Moskve na tomboli zadel avtomobil?

Odg.: Načelno da, vendar: to ni bil Ivan Ivanovič Ivanov, temveč Aleksander Aleksandrovič Aleksandrov;

ni bil iz Moskve, temveč iz Odese;

tisto ni bil avto, ampak kolo;

ni ga zadel na tomboli, temveč so mu ga ukradli.

Ampak scenarij celotna operacije, ki naj bi dobila epilog 10. septembra, še zdaleč ni bil tako nedolžen kot so šale o poročanju Radia Erevan, ampak ima širše ozadje. Ker ex propadlemu politiku/novinarju Bojanu Požarju zardi lastne afere ni več uspelo zgodbe o Lepi N spraviti v MSM medije v stilu: jaz sem zdaj “nekaj” objavil, (saj veste – ni vseeno kdo kaj reče), če zgodbe jutri ne boste povzeli in objavili vsi mediji, ker si ne upate, boste nekredibilni in bom zgodbo še naprej objavljal sam, so morali zadevo spraviti na KNOVS – Komisijo za nadzor nad obveščevalnimi službami, ki jo je moral predsednik komisije Matej Tonin dati na dnevni red.

Mimogrede Matej Tonin, ki je pred kratkim najavil novo smer – sredinsko politiko NSi, “stoji mirno”, ko dobi ukaz, da mora neko politično intrigo spraviti na parlamentarni nivo oziroma parlamentarno komisijo za nadzor nad obveščevalnimi službami. Zadeva je bila tempirana pred “velikim obračunom 10.10.19 vsi na Prešernovem trgu”, v režiji Franca Kanglerja. Kot je včeraj na Twitterju zapisal Marjan Podbnik: “Začenja se veliki obračun: Ali bo zmagala Slovenija in davkoplačevalci, ali lopovska klika starih udbašev in njihovih izkoriščevalskih naslednikov”.

Pred tem je Marjan Podobnik še izrazil podporo ex propadlemu politiku Bojanu Požarju v stilu, “če nam utišajo Bojana Požarja, smo gotovi, se zavedate tega??? kot je na Twitterju zapisala članica SDS-a.

Vsekakor pa je bil včeraj tvit dneva nekoga, ki je na Twitterju zapisal, da je doslej mislil, da je na desni glavni Janeza Janša, zdaj pa vidi, da je pomembnejši propadli politik Bojan Požar:

https://twitter.com/dusankocevar1/status/1176896894267604992?s=19

Vendar pustimo BP ob strani, saj je popolnoma nepomemben in marginaliziran po razkritju, koliko stanejo njegove usluge “globoko državo” in da je njegov Bog samo še denar, se vrnimo na začetek. Vse skupaj se je začelo z afero Kralj Irene Prijović in njenim šefom Borutom Jamnikom, kjer bi lahko rekli, da je šlo za notranjekoalicijsko merjenje moči in pozicioniranje. Če je bila torej afera Kralj sporočilu Marjanu Šarcu naj se ne šali s koalicijskimi partnerji, pa so zadnje afere dobile popolnoma drugo dimenzijo, saj je opozicijska SDS, kot se temu reče, “zavohala kri”.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1179387799683964928

To je očitno streznilo koalicijske partnerje, ki so se še pred tem veselo obdelovali z raznimi zgodbami, sedaj pa, ko so videli, da je vrag odnesel šalo, naj bi se razmere v koaliciji umirile, saj je posledica vseh afer v zadnjih mesecih to, da so se tisti, ki so še nedavno dajali Šarcu “tinte pit”, kot se po domače reče, popolnoma umaknili in na sceno je stopila opozicija.

Posledica vsega skupaj je, da se je koalicija preštela in homogenizirala, čeprav je že dišalo po izrednih volitvah in če bi se opozicijska SDS naslonila nazaj, bi ji vladanje morda pa tudi izredne volitve padle v roke kot “zrela hruška”. Vendar to je vedno tako, če hočeš na hitro preveč in če si preveč zagnan, se zadeve tudi v politiki vedno “sfižijo”. Zadnje afere so očitno streznile koalicijske partnerje, ki so še do nedavnega delovali v Drnovškovem stilu: sovražnik, smrtni sovražnik, koalicijski partner. Po aferah je postalo jasno, da so “Turki pred vrati”, pa so se umirili in streznili. In čeprav iz koalicije še vedno prihajajo informacije, po katerih tako predsedniku Desusa Karlu Erjavcu kot menda tudi SD-ju diši po volitvah”, Alenka Bratušek pa je po seji Sveta stranke v sporočilu za javnost zapisala, ker lahko ob proračunu pade vlada, nima smisla imenovati novega ministra. “Predlog sveta stranke je, da vodenje Službe vlade za razvoj in kohezijsko politiko po izteku tekočih poslov ministra Puriča začasno prevzame ministrica Alenka Bratušek. Tako se je svet stranke odločil zato, ker iz izjav in dejanj partnerjev kaže, da proračun lahko ne bi bil sprejet, kar bi pomenilo, da vlada dejansko ne more delovati naprej. O proračunu bo državni zbor odločal konec novembra – noben resen in kredibilen kandidat za vodenje SVRK se zaradi možnosti nesprejetja proračuna noče izpostavljati kot kandidat za ministra vlade, ki utegne pasti tik po tem, ko bi bil potrjen za ministra”.

Vendarle pa je Bratuškova napovedala podporo proračunu in vsaj po naših informacijah zaradi veta na zakon o izvrševanju proračuna vlada Marjana Šarca ne bo padla.

Razen seveda, če se bo nadaljevala” gonja proti propadlemu ex politiku Bojanu Požarju” in se ne bo prenehalo z razkrivanjem mastnih pavšalov, ki jih poleg Telekoma in Darsa državna podjetja plačujejo Bojanu Požarju, potem sta seveda koalicija in vlada v “resni nevarnosti”.

PS: Če se bo “amerikanizacija” slovenske politike nadaljevala in bo v prihodnjih dneh šla v razkrivanje pikantnih podrobnosti iz zasebnega življenja politikov in zaposlovanja ljubic oziroma čudnih spolnih praks akterjev na sceni, potem utegne poleg Bojana Požarja imeti marsikdo še velike težave. Seznami so namreč pripravljeni in dolgi. Mimogrede Bojan, zakaj že nikoli ni izšla tvoja dolgo napovedovana knjiga o Borutu Pahorju in kako že se je tvoja hči Maša Požar brez izkušenj zaposlila kar v kabinetu takratnega predsednika vlade Boruta Pahorja?

COMMENTS

Wordpress (0)