Trump podivjal na Twitterju in grozi z državljansko vojno – medije ozmerjal z “živalmi”, novinarje imenoval “podenj od podnja” – TOPNEWS.si

Trump podivjal na Twitterju in grozi z državljansko vojno – medije ozmerjal z “živalmi”, novinarje imenoval “podenj od podnja”

Trump podivjal na Twitterju in grozi z državljansko vojno – medije ozmerjal z “živalmi”, novinarje imenoval “podenj od podnja”

Ameriški predsednik Donald Trump, proti kateremu je bila prejšnji teden sprožena uradna kongresna preiskava pred začetkom njegovega odpoklica, je ravno namignil, da bi njegov odpoklic lahko privedel do nove državljanske vojne v ZDA.

Trump je tako kot ponavadi to storil na dvoumen način, da bi lahko kasneje upravičil, da grožnje resnično ni uporabil, pa tudi, da je svoje sporočilo svojim kritikom in podpornikom dovolj jasno. Trump je posredno grožnjo političnim nasprotnikom, ki je morda najbolj resna doslej, prenesel s citatom Roberta Jeffriesa z gostovanja na Trumpovi televiziji Fox News.

“To bo v tej naciji povzročilo razkol, kot je državljanska vojna.”

“Nancy Pelosi in demokrati ne morejo odložiti odpoklica. Zavedajo se, da Trumpa leta 2016 niso mogli premagati s Hillary Clinton, in se vedno bolj zavedajo dejstva, da ga leta 2020 ne morejo premagati, zato je odpoklic edino orodje, s katerim se lahko znebijo Donalda Trumpa.

Če bodo demokrati uspešni, da predsednika odstranijo s položaja (česar nikoli ne bo ), bo povzročilo razkol, kot ga je državljanska vojna v tej naciji, od katerega se naša država ne bo nikoli opomogla, “je na svojem Twitter profilu citiral Trump pastorja Jeffriesa, pri tem pa označil Fox News.

To, kar je še bolj zaskrbljujoče od Trumpovega namigovanja na novo državljansko vojno je to – spomnimo, da je bilo v ameriški državljanski vojni med leti 1861 do 1865 mrtvih 600.000 do milijon ljudi – da je hashtag “državljanska vojna” postal drugi na Twitter top lestvici trendnih hashtagov. V času Trumpove objave je bila Civilna vojna na Twitterju na tretjem mestu z 201.000 tviti. Po objavi se je povzpel na drugo mesto.

Trumpovo prikrito grožnjo je ostro obsodil kongresnik iz njegove republikanske stranke in ugledni veteran vojn v Afganistanu in Iraku Adam Kinzinger. “Bil sem v državah, ki jih je opustošila državljanska vojna. To je več kot gnusno,” je zapisal Kinzinger, v odgovor Trumpu.

Trump je marca grozil, da ima policijo, vojsko in “nevarne ljudi” na svoji strani in da bi to lahko bilo “zelo slabo”.

To pa ni prvič, da je Trump posredno grozil svojim političnim nasprotnikom z množičnim nasiljem. Marca letos je na primer v intervjuju za desničarski portal Breitbart dejal, da “levica počne zlo, kar je zelo smešno”, saj “so ljudje na desni nevarni, vendar ne delujejo nevarno.” “Lahko vam povem, da imam podporo policije, podporo vojske, podporo Bikerja za Trumpa – imam nevarne ljudi, vendar ne igrajo zlobno – dokler ne pride do določene točke, in potem bi lahko bilo zelo slabo, zelo slabo,” je zlobno dodal Trump.

Pred nekaj dnevi pa je zagrozil tudi žvižgaču oziroma osebi iz Bele hiše, ki je žvižgaču CIA podala inkriminirajoče informacije o Trumpovem pritisku na Ukrajino.

“Rad bi vedel, kdo je ta oseba, ki je dala žvižgaču informacije. Saj je skoraj vohun. Veste, kaj smo počeli v dobrih starih časih, ko smo bili pametni? Vohune in izdajalce smo tretirali malo drugače,” je zapisal Trump na Twitterju.

Medije je imenoval z “živalmi” in dejal, da jim je Biden namerno plasiral lažne informacije.”

“Poznate te živali v medijih. To so živali. To so najslabši ljudje, ki ste jih kdaj srečali. So podenj od podnja,” je dejal Trump.

Predsednik Trump se bori za vas!

COMMENTS

Wordpress (0)