Afera Požar- Razkrivamo najbolj temačno skrivnost Bojana Požarja, ki ga Furs preiskuje zaradi dviga 500.000 evrov z njegovih podjetij – Bojana Požarja je slovenska partija poslala na “Schnellkurs” v zloglasno vzhodnonemško tajno službo Stasi – TOPNEWS.si

Afera Požar- Razkrivamo najbolj temačno skrivnost Bojana Požarja, ki ga Furs preiskuje zaradi dviga 500.000 evrov z njegovih podjetij – Bojana Požarja je slovenska partija poslala na “Schnellkurs” v zloglasno vzhodnonemško tajno službo Stasi

Afera Požar- Razkrivamo najbolj temačno skrivnost Bojana Požarja, ki ga Furs preiskuje zaradi dviga 500.000 evrov z njegovih podjetij – Bojana Požarja je slovenska partija poslala na “Schnellkurs” v zloglasno vzhodnonemško tajno službo Stasi

Predsednik stranke Lista novinarja Bojana Požarja je svojo politično kariero začel v komunistični partiji, kjer se je zaposlil na CK-ju konec osemdesetih in v začetku devetdesetih. Delal je v “propagandnem” oddelku in seveda bil na podlagi sodelovanja med vzhodnonemško komunistično partijo in slovenskimi komunisti poslan na šolanje v zloglasno nemško tajno služno Stasi, kjer je Bojan Požar uspešno zaključil šolanje.

Da ima Bojan politične ambicije, je pokazal že v zgodnjih devetdesetih, ko je bil v komisiji za Programski dokument predsedstva ZKS, skupaj s takratnimi eminentnimi partijski veljaki Milanom Kučanom in Cirilom Ribičičem ter seveda z Borutom Pahorjem. Očitno so ga v Stasiju naučili metod, s katerimi je dobra tri desetletja teroriziral državo, predvsem pa posameznike, ki niso bili poslušni najprej partiji, potem LDS-u, kasneje pa je iskal nove gospodarje in naročnike, ki jih je nazadnje našel predvsem v omrežju Boruta Jamnika.

Stasijeva izkušnja očitno preganja Požarja do današnjih dni, kjer se mu vsepovsod prikazuje Damir Črnčec. Tako se je enostavno debelo zlagal, da me je med briefingom Dejana Židana klical svetovalec za nacionalno varnost Damir Črnčec, čeprav je bil tam prisotnih vsaj deset ljudi, med njimi novinarka STA ja, novinarka Radia Slovenije ter še nekateri fotografi in novinarji, ki so spremljali tiskovno konferenco in lahko potrdijo, da sem dogajanje snemal s kamero in s prenosnim telefonom, na katerega sem tonsko posnel celotni Židanov briefing, ki sem ga tudi objavil na Topnews.si.

Brez klicev, kaj šele navodil kogarkoli, še najmanj pa svetovalca za varnost v kabinetu predsednika vlade, ki ga sicer poznam zgolj kot govornika v vlogi predsednika Odbra 2014, ko sem snemal proteste pred ljubljanskim sodiščem v podporo Janezu Janši. Vendar je Bojan Požar v Stasiju očitno izpopolnil tehniko “psihološkega nadlegovanja” zaznamovanih sovražnikov. V Vzhodni Nemčiji so namreč sovražnike države obdelovali z metodo, poznano kot Zersetzung, izraz izposojen iz kemije, v pomenu korozije oziroma spodkopavanja.

To metodo, ki je zelo učinkovita, pri ostalih označenih tarčah poskuša Bojan Požar uporabiti tudi na meni, da bi me utišal, vendar je tokrat udaril mimo. Še nekaj o metodah, ki se jih je Bojan Požar naučil pri Stasiju. Do 70. let se je namreč Ministrstvo za državno varnost v Vzhodni Nemčiji, (nemško Ministerium für Staatssicherheit, MfS), na splošno poznano kot Stasi (okrajšano za nemško Staatssicherheit, to je Državno varnost), odločilo, da bo prenehalo z očitnim pregonom nasprotnikov režima na način, ki so ga uporabljali do tedaj, to je z aretacijami in krutim mučenjem.

Spoznali so, da je psihološko nadlegovanje veliko manj prepoznano kot tako, njegove žrtve in podporniki pa s tem manj verjetno izzvani, da bi povzročali večji odpor. Žrtve se naj ne bi niti zavedale vira svojih problemov ali celo njegove dejanske narave. Zersetzung je bil oblikovan kot proces dajanja žrtev na stranski tir in postopnega izključevanja, saj naj bi s takim nadlegovanjem izgubile voljo do nadaljevanja »neprimernih« dejavnosti.

Taktike v okviru Zersetzunga so na splošno šle za motnje v žrtvinem privatnem ali družinskem življenju. Te so pogosto vključevale vdore v domove, premeščanje pohištva, spreminjanje časovnih alarmov, odstranjevanje slik s sten, nadomeščanje ene vrste čaja z drugo.

Druge dejavnosti so vključevale kampanjo spodkopavanja ugleda, neosnovane obtožbe, provokacijo, psihološko vojno, prisluškovanje, skrivnostne telefonske klice, nepotrebne dobave na dom. Navadno žrtve vsega tega niso povezovale z delovanjem Stasija, ob vsem tem se jim je začelo mešati, prišlo je tudi do duševnih zlomov ali celo samomorov. In prav to metodo je Bojan Požar v zadnjih letih izpilil do popolnosti.

Zato pa je Bojan Požar očitno navajen, da ima naročnike in da vsako objavo zaračunava, saj ne pozna drugih metod od “mafiozo” novinarstva, kjer mu pač plačujejo “varščino” ali pa kličejo za medijske umore. Tako je recimo Katarini Kresal in Miru Senci v času afere Bulmastifi, ko sta ga prosila naj neha, dejal, citiram, “da ima takega naročnika, ki ga (Senica in Kresalova) ne moreta preseči. V finančnem smislu seveda.

Vendar Požar očitno v maniri Stasija ravna ad personam ne ad rem. Namesto, da odgovori na dejstva in objavljene številke, gre po svoji stari metodi na osebno diskvalifikacijo s podlimi lažmi, medtem ko ni odgovoril niti na eno vprašanje, ki mu je bilo zastavljeno v zapisih na portalu Topnews.si. Dejstva ostajajo in sicer, da je Bojan Požar od državnega Telekoma, tudi v času, ko je ustanovil stranko in sodeloval v volilni kampanji lansko leto, dobil od leta 2015 do danes 350.000 evrov “donacij” in pavšalov, torej povprečno po 75.000 evrov letno. Da je samo v lanskem in letošnjem letu dobil 132.000 evrov, od tega 90.000 evrov izplačanih vnaprej, za obračunavanje z novo garnituro na Telekomu, ker so zamenjali njegova “mecena” Boruta Jamnika in Rudolfa Skobeta.

Da je Požar v sezoni 2018 do 2019 dobil poleg bogatih plačil iz Telekoma tudi za 42.000 evrov nakazil iz Darsa, med 3.000 in 6.000 evri mesečno. Ob tem seveda ne omenjamo ostalih pavšalov iz Triglava, Petrola, Zavarovalnice Sava in Save d.d.

Edini problem, ki ga je imel Požar, je bil, kako iz podjetij, katerih lastnik je, dvigniti in porabiti denar, zato si je samo do konca leta 2016 iz svojih podjetij izplačal za več kot pol milijona evrov posojil in s tem utajil več kot 100.000 evrov davka.

Prijava davčnemu uradu, ki jo objavljamo, Požarja bremeni, da naj bi se na ta način izognil 25 odstotnemu davku na izplačilo dobička. Davčni inšpektorji bi mu tako lahko na ta način odmeril 125.000 evrov nezakonito izplačevanja denarja in s tem povzročitve oškodovanje lastnega podjetja. Na FURS-u namreč že od 2017 leži prijava, zaradi domnevno nezakonitega izplačevanja dobička iz podjetij preko posojilnih pogodb. Bojan Požar je dobil davčno prijavo in posledično tudi Sklep Inšpektorata za delo.

Preko svojih podjetij Larnaka Media d.o.o in Report d.o.o. naj bi si do konca leta 2016 izplačal za več kot 500.000 evrov danih posojil samemu sebi, kot edinemu družbeniku omenjenih podjetij.

Prav tako je Bojan Požar sam pohitel na Twitterju in objavil obvestilo Inšpektorata za delo, ki od njega zahteva, naj se izjasni o dejstvih oziroma okoliščinah prekrška, v katerem mu Inšpektorat očita, da je kot odgovorna oseba kršil zakon, ker si ni od januarja 2016 do avgusta 2016 izplačal plače. Če pogledamo prijavo davčnemu organu, lahko sklepamo, da naj bi si Požar rajši s podjetja izposojal denar in se tako izognil plačilu davka.

In na koncu Bojan Požar, ki je bil večkrat pravnomočno obsojen, poskuša ustvarjati pritisk na sodišče, da bi me, kot je grozil po telefonu, “spravil v zapor”. Glede na to, da je očitno spregledal odločitev Višjega sodišča v Mariboru, ki je razveljavilo prvostopenjsko sodbo, in ker se je to “po pomoti” zgodilo tudi novinarskemu kolegu Dejanu Steinbuchu, bom objavil sodbo, v kateri so višji sodniki raztrgali sodbo na prvi stopnji v Slovenj Gradcu. Sicer pa tudi za Požarja velja star pregovor, kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade. In politik/novinar ali kar politkomisar Bojan Požar je očitno zabredel globoko.

Sicer pa razumem, kako se počuti Bojan Požar, ko mu padajo okostnjaki iz omare, verjetno pa se nikoli ni vprašal, kako so se počutile žrtve naročenih in plačanih “medijskih umorov”, ko jih je ubijal samo zato, ker je dobil naročilo. Na koncu pa se mu zahvaljujem za brezplačno reklamo, čeprav v svojem predinfaktnem stanju na debelo laže.

COMMENTS

Wordpress (0)