Nadzornica Barbara Gorjup “globoko grlo” politika/novinarja Bojana Požarja v Telekomu, od katerega je od leta 2015 do letos, torej v manj kot štirih letih, prejel 350.000 evrov – TOPNEWS.si

Nadzornica Barbara Gorjup “globoko grlo” politika/novinarja Bojana Požarja v Telekomu, od katerega je od leta 2015 do letos, torej v manj kot štirih letih, prejel 350.000 evrov

Nadzornica Barbara Gorjup “globoko grlo” politika/novinarja Bojana Požarja v Telekomu, od katerega je od leta 2015 do letos, torej v manj kot štirih letih, prejel 350.000 evrov

Ker predsednik stranke Lista novinarja Bojana Požarja in novinar Bojan Požar v svojih odgovorih vztrajno zanika, da bi lani pa tudi prej ali pozneje od državnih podjetij prejel kakršna koli nakazila, enako trdi tudi za svoja podjetja, tokrat objavljamo podatek, da je od leta 2015 do danes prejel od državnega Telekoma reci in piši 350.000 evrov nakazil oziroma kar 525 minimalnih neto plač. Za takšen skoraj da “loterijski jackpot” bi slovenski delavec na minimalcu potrebova skoraj 44 let.

Največji paradoks celotne zgodbe pa je, da je prav v času Cerarjeve vlade, ko je Telekom vodil Rudolf Skobe, nadzorni svet pa Borut Jamnik, dobival najvišja nakazila, povprečno 75.000,00 evrov letno, čeprav se je postavil na čelo nasprotovanja paradnemu projektu prejšnje vlade Magni.

Kontradiktornost v odgovorih Bojana Požarja, kjer najprej zanika, da od državnih podjetij dobiva kakršen koli denar, v nadaljevanju pa pravi, da dobiva celo premalo. V odgovoru na očitke Topnewsa celo zapiše, da so bili prihodki iz Telekoma pred “Jamnikom in Skobetom” precej večji kot potem, ko sta se na položaje v Telekomu usedla Rudolf Skobe in Borut Jamnik.

Skobe in Jamnik pa očitno po zamenjavi vodstva “ostajata” v Telekomu vsaj preko nadzornice Barbare Gorjup, ki jo je leta 2017 stranka SD imenovala v nadzorni svet Telekoma. Barbara Gorjup, ki je tudi globoko grlo Bojana Požarja v Telekomu, namreč aktivno nasprotuje vsem spremembam v podjetju, seveda po navodilih nekdanjega prvega nadzornika Boruta Jamnika in Rudolfa Skobeta.

Zanimiva je tudi zgodba o kraji njenega prenosnega računalnika. Barbara Gorjup je namreč prijavila krajo prenosnega računalnika takoj zatem, ko se je v javnosti začelo govoriti o famoznem forenzičnem poročilu poslov Rudija Skobeta na Balkanu.

Ugibajte, kaj je bilo spravljeno na računalniku Barbare Gorjup? Edina verzija omenjenega forenzičnega poročila o poslih Rudija Skobeta, ki je bilo tako ukradeno in izgubljeno, saj je bilo očitno shranjeno samo na disku Gorjupove. Barbara Gorjup je seveda članica Jamnikovega združenja nadzornikov. Čeprav je prav Barbara Gorjup po naših informacijah “globoko grlo” politika/novinarja Bojana Požarja, slednji dokazuje, “da če kateri novinar ni član Jamnikova klana, potem je to zagotovo on”. To pa Požar argumentira z navedbo, “da so se mu nakazila od prihoda Jamnika in Skobeta celo znižala”, čeprav so v zadnjih štirih letih presegla 350.000 evrov. “Ubogi” Požar pravi, da so bila pred njima precej višja, zato bi bilo zanimivo, če bo razkril, koliko je dobival pred letom 2012, ko je upravo Telekoma prevzel prav Rudolf Skobe. Požar je torej v času Jamnika in Skobeta dobival od državnega Telekoma mesečno več kot je neto plača predsednika države in predsednika vlade, vendar to za njega ni dovolj.

In koliko denarja bi bilo dovolj za politika Bojan Požarja, ki se rekreativno ukvarja tudi z “novinarstvom”? Sam pravi, da bi ga zadovoljilo, če bi zaslužil toliko kot Pavle Vrabec, direktor Pro Plusa, ki je lani po Požarjevih podatkih dobil 40 milijonov evrov. Ker je njegov odgovor na pisanje Topnewsa.si zabaven ga objavljamo v celoti:

COMMENTS

Wordpress (0)