“Gospod Počivalšek ni edini, ki se kdaj sliši z gospodom Janšo” – Marjan Šarec o tem, da ga komunikacija med Janšo in Počivalškom ne skrbi – TOPNEWS.si

“Gospod Počivalšek ni edini, ki se kdaj sliši z gospodom Janšo” – Marjan Šarec o tem, da ga komunikacija med Janšo in Počivalškom ne skrbi

“Gospod Počivalšek ni edini, ki se kdaj sliši z gospodom Janšo” – Marjan Šarec o tem, da ga komunikacija med Janšo in Počivalškom ne skrbi

Sobotnega kongresa SMC so se poleg predsednika LMŠ in premiera Marjana udeležili tudi predstavniki ostalih koalicijskih strank. Počivalšku je tako na kongresu uspelo zbrati koalicijo in opozicijo, saj sta se kongresa se udeležila tudi predstavnika opozicijskih SDS in NSi. Poslanec SDS Franc Breznik je spomnil na korektno sodelovanje SMC in SDS v minulem mandatu. Tudi nekatere zamere do SMC so pozabljene, je zatrdil in ocenil, da so pred njimi svetla prihodnost in nova partnerstva. O morebitni novi koaliciji, na katero nekateri namigujejo, pa je prezgodaj govoriti, je dejal Beznik in povedal, da sta se Počivalšek in Janša slišala po telefonu pred kongresom in da se je Janez Janša opravičil.

Marjan Šarec je na ugotovitev novinarjev, da se Zdravko Počivalšek z lahkoto spogleduje z opozicijo in dejstvo, da so na kongres prišli nekateri predstavniki opozicije, deal, da se ne boji, da bi to razrahljalo odnose v koaliciji.

“Glede na to, da je devet strank v parlamentu, je normalno, da je treba sodelovati. In to, da gospod Počivalšek pogleda čez, ni nič slabega. To mu štejem v dobro. Prišel sem sem kot predsednik naše stranke zato, da mu izrazim podporo, da mu želim veliko uspeha pri njegovem delu. Dela dobro kot minister, verjamem, da bo delal dobro tudi kot predsednik stranke in prav je, da sodelujemo.

Na bolj konkretno vprašanje, ali ga kaj skrbi, se je Šarec pošalil, da ga marsikaj skrbi. “Prej je poslanec SDS Franc Breznik že povedal, da sta se gospod Zdravko Počivalšek in Janez Janša že slišala. Ali zdaj to pomeni, da vas morebiti lahko glede na to, da prevladuje mnenje, da masakrirate svoje koalicijske partnerje, kdo zapustil, vas to skrbi? Ali vas to ne skrbi ob vsem drugem, kar vas skrbi”, je bila vztrajna novinarka Dela.

“Zdaj, če sta se dva slišala, to ne pomeni, da bo kar vse razpadlo. Toliko o tem. Je pa seveda vsak svoje sreče kovač, kot pravi pregovor in kakor se bodo odločali, takšna bo situacija, saj jaz ne morem nikogar siliti v nobeno stvar. Živimo v demokraciji. Ne, to me nič ne skrbi, kajti sodelovati je potrebno in mislim, da gospod Počivalšek ni edini, ki se kdaj sliši z gospodom Janšo. Tako, da ni razloga za skrb.”

Novi predsednik SMC Zdravko Počivalšek je potrdil navedbe premiera Šarca, da ni razlogov za skrb. V zaključni izjavi pa poudaril, da bodo najprej skozi vlado dokazali, da delajo dobro, na drugi strani bodo korak za korakom vračali zaupanje volivcev. Na vprašanje, ali bo stranka v koaliciji bolj glasna in ali bodo pokazali več odločnosti ob določenih potezah in težnjah premiera, je Počivalšek dejal: “No meni odločnosti ni nikoli manjkalo. Lahko pa rečem, da bomo v koaliciji stabilni steber, ki bo delal v korist Slovenije in sicer si želimo, da bo ta vlada svoje delo opravila do konca.”

Na ugotovitev, da sta govorila po telefonu z Janezom Janšo, in, ali lahko pove, kdo je koga klical in kaj sta se pogovarjala, je Počivalšek dejal: “No lahko povem, da sva govorila, da se je opravičil, ker ne more priti na kongres, ker je pač odsoten in ni v Ljubljani. Zdaj, če je pomembno, kdo je koga klical, bom to prepustil …”. Na ministrove besede je novinarka dejala, da je to zanimivo, minister pa se je z njo strinjal.

Na vprašanje, ali je bila ideja Počivalškova, da povabi vse stranke, tudi opozicijske, je Počivalšek dejal: No moram reči, da sem bil vedno tak in bom tudi v bodoče tak, da želim biti povezovalen. Odgovorno mislim, da se je potrebno pogovarjati. pogovor ne pomeni, da s kom že tudi sodeluješ, ampak zavračanje komunikacije je pa za mene nesprejemljivo.”

COMMENTS

Wordpress (0)