Afera, v katero je vpleten najbolje plačani “vojni dobičkar” in največji “pavšalist” med politiki/novinarji iz državnih podjetij Bojan Požar, odmeva tudi na družbenih omrežjih – TOPNEWS.si

Afera, v katero je vpleten najbolje plačani “vojni dobičkar” in največji “pavšalist” med politiki/novinarji iz državnih podjetij Bojan Požar, odmeva tudi na družbenih omrežjih

Afera, v katero je vpleten najbolje plačani “vojni dobičkar” in največji “pavšalist” med politiki/novinarji iz državnih podjetij Bojan Požar, odmeva tudi na družbenih omrežjih

Predsednik stranke Lista Bojana Požarja, novinar Bojan Požar, ki mu državna podjetja nakazujejo visoke mesečne pavšale, je bil po zadnjih razkritjih v aferi Požar pred kamerami v zadnjih dveh oddajah Faktor vidno bled, prestrašen in nervozen. Potem ko smo razkrili, da z mesečnimi pavšali državna podjetja bogato zalagajo Požarja ter s tem posredno financirajo njegovo politično delovanje. Ker samo prihodki iz dveh državnih podjetij Telekoma in Darsa presegajo dovoljeno letno donacijo strankam, lahko Požar računa vsaj na preiskavo Računskega sodišča in tudi obdelavo KPK-ja, saj njegova dvojna vloga politika in novinarja predstavlja veliko korupcijsko tveganje in kolizijo interesov.

Sicer pa se razkritja kot požar širijo po družbenih omrežjih in na Twitterju. Tako novinarski kolegi v Insajderju ugotavljajo, da je Bojan Požar o ozadju dogajanja v Telekomu redno poročal, pri tem pa ni razkril, da ima tudi pri imenovanju članov uprave in nadzornega odbora lastne interese. Mesečno od državnega Telekoma namreč prejema od 5.000,00 do 6.000,00 evrov.

@meteoriterain ugotavlja, da gre za klasični reket – “Kako se strokovno reče marketinškemu prijemu, ki ga izvaja Bojan Požar?

Reketiranje!

Roni Kordiš pa je Požarju namenil zapis na svojem blogu Had, kjer ugotavlja, da ga “za razliko od Bojana Požarja nihče ne plačuje za pisanje”

V bran Bojana Požarja se je na Twitterju postavil samo Aljuš Pertinač, kar ni presenetljivo, saj je Bojan Požar njegov šef v Faktorju. Sicer pa se Pertinač naokoli hvali, kako je “zrihtal” denar za Požarja iz Ljubljanske banke in iz Triglav zavarovalnice. Aljuš Pertinač ima podoben problem kot politik in predsednik stranke Liste novinarja Bojana Požarja z novinarsko kredibilnostjo, saj je še vedno zamrznjeni član SD-ja in osebni prijatelj Boruta Jamnika. Sicer pa je zadolžen za zvezo s “partijsko centralo”, kjer ga ima na liniji predvsem nekdanji tajnik SD Uroš Javševec.

COMMENTS

Wordpress (0)