Afera Požar – Politiku in novinarju Požarju se je očitno iztekla “licenca za medijske umore”: V sezoni 2018/2019 je bilo za 132.000,00€ “naročil” – TOPNEWS.si

Afera Požar – Politiku in novinarju Požarju se je očitno iztekla “licenca za medijske umore”: V sezoni 2018/2019 je bilo za 132.000,00€ “naročil”

Afera Požar – Politiku in novinarju Požarju se je očitno iztekla “licenca za medijske umore”: V sezoni 2018/2019 je bilo za 132.000,00€ “naročil”

Politiku – predsedniku Liste Bojana Požarja in novinarju Bojanu Požarju, ki je včeraj na Twitterju zanikal navedbe Topnewsa, “češ, da čisto 0 ne drži. ne cifre, ne pavšali, ne plačilo vnaprej, ne imena”, se globoko opravičujemo. Od državnega Telekoma v letošnjem in lanskem letu ni dobil 90.000€, ampak 120.000,00€. Po pogodbi je za lansko leto dobival pavšal 6.000,00€ mesečno, v letošnjem letu pa 5.000,00€.

Lani je torej Bojan Požar dobil 72.000€ neto, letos pa, ker je september, cca 35.000,00€. Vsega skupaj je torej v lanskem in letošnjem letu, reci in piši 132.000,00€ neto, kar je bogato in presega plače vseh političnih funkcionarjev v državi, od predsednika države do predsednika vlade in vseh ministrov.

Morda se po prihodkih lahko primerja samo s svojim mecenom Borutom Jamnikom, ki mu je na Telekomu preko Rudija Skobeta “zrihtal” tako bajne zaslužke. Seveda pa so prihodki iz Telekoma samo del donacij velikih državnih podjetij, ki z mesečnimi rentami zalagajo Bojana Požarja. Od pavšala na Darsu v višini 3.000,00€ mesečno, da naprej ne naštevamo. Tokrat se še ne bomo spuščali v to, koliko denarja je Požar prejel od državnih podjetij v prejšnjih letih. Tako, da po vseh prihodkih prav gotovo presega “upravljavca” vsega državnega premoženja Boruta Jamnika, ki letno dobi okoli 300.000,00€

Zanikanje dejstev Bojanu Požarju preko Twitterja tako ne bo pomagalo. Lahko pa seveda in ga tudi javno pozivam, da zapis Topnewsa demantira z javno objavo pogodb. Z velikim veseljem jih bomo prezentirali javnosti in se posuli s pepelom, če kot pravi Požar “nič ne drži, ne cifre, ne pavšali, ne plačila vnaprej”

Sicer pa bi moral politik – predsednik stranke Lista Bojana Požarja in lastnik Požareporta dejstva vsekakor predstaviti KPK-ju in predvsem Računskemu sodišču. Kako je mogoče, da je mesečne pavšale dobival tudi v času, ko je ustanovil stranko in sodeloval v volilni kampanji? Upravičeno lahko domnevamo, da je z denarjem državnih podjetij preko različnih obvodov finaciral svojo politično delovanje. Biti Bojan Požar je očitno najbolj donosen posel v državi, saj mu, kot je v zaprtem krogu dejal Rudolf Skobe, plačuje za to “da ga ima na vrvici”.

Bojan Požar torej v mafijskem stilu pobira mesečne pavšale za kaj? Za zaščito in v zameno za molk, predvsem pa za to, da po naročilu objavlja vse, “kar mu pade v njegov poštni nabiralnik”. Seveda pa “licenca za medijske umore” po naročilu ni zastonj in zato visoki pavšali od državnega Telekoma in ostalih državnih podjetij.

Vsekakor bo moral Bojan Požar še enkrat na romarsko pot v Camino de Santiago, v iskanju samega sebe, saj mu draga potovanja po svetu, nazadnje na angleškem trekingu, potovanje po različnih celinah in sodelovanje na vseh pomembnih mednarodnih maratonih z visokimi kotizacijami in bivanji v prestižnih hotelih ne bodo več pomagala. In za konec morda še drobna misel, da se je Bojanu Požarju iztekla “Licence to Kill”, če morda ni opazil, naj si pogleda datume in cifre.

Sicer pa včerajšnje razkritje že odmeva v javnosti in politiki.

COMMENTS

Wordpress (0)