Pobeg ali samo začasni umik: Borut Jamnik se je z “izbrano družbo” umaknil čez mejo na Hrvaško – V zakulisju potekajo priprave na odločilni spopad med Jamnikovim omrežjem in Šarčevimi fanti – TOPNEWS.si

Pobeg ali samo začasni umik: Borut Jamnik se je z “izbrano družbo” umaknil čez mejo na Hrvaško – V zakulisju potekajo priprave na odločilni spopad med Jamnikovim omrežjem in Šarčevimi fanti

Pobeg ali samo začasni umik: Borut Jamnik se je z “izbrano družbo” umaknil čez mejo na Hrvaško  – V zakulisju potekajo priprave na odločilni spopad med Jamnikovim omrežjem in Šarčevimi fanti

Borut Jamnik se je po dokaj zanesljivih informacijah z “izbrano družbo” za 10 dni umaknil na Hrvaško v Umag. Potem ko afera Kralj, ki se je nekoliko umaknila z naslovnic časopisov ter prvih minut televizijskih dnevnikov in ostaja v ozadju zaradi zadnjega škandala z ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek, pa v ozadju še vedno poteka prava vojna med izvršilno oblastjo in omrežjem Boruta Jamnika.

Prvo bitko je dobil Borut Jamnik, saj je preko Irene Prijović napadel prvi, preden se ga lotijo na odprti sceni in tako dobil taktično prednost, saj je Marjan Šarec moral žrtvovati Kralja. Vendar bitka še zdaleč ni končana ter poteka posredno preko medijev. V zakulisnem spopadu se ne izbirajo sredstva, vendar za zdaj vse skupaj ostaja na ravni medijskih zapisov. Jamnik je očitno vedel, da bo prišlo do neizbežnega konflikta in je prvi potegnil potezo, sicer ne frontalno, ampak posredno in omajal ekipo Marjana Šarca.

Škandal z Bratuškovo, njegove dimenzije še niso popolnoma jasne, saj v primeru, če bo Šarec v prihodnjih dnevih in mesecih potegnil njeno zamenjavo, lahko pripeljejo do padca vlade in pride do predčasnih volitev, kar bi pomenilo, da do spopada na glavni fronti, ki vendarle poteka na liniji Šarec – Jamnik, sploh ne bo prišlo v tem mandatu, saj so akterji sicer skrajno previdni in se izogibajo frontalnemu spopadu z nepredvidljivimi posledicami.

Tako naj bi se Borut Jamnik z “izbrano družbo” za 10 dni umaknil na Hrvaško v Umag, saj je bil pritisk zaradi zakulisnega spopada med Jamnikovim omrežjem in Šarcem in njegovimi fanti očitno prevelik. Čeprav niti Kralj niti premier Šarec oziroma njegovi ne izgovarjajo besede Jamnik, pa je očitno, da se v zakulisju v tišini pripravlja velik spopad za nadzor nad “družinsko srebrnino.”

Na stran Jamnika so od medijev odločno stopile Finance oziroma urednica Simona Toplak, ki ju poleg prijateljskih vezi veže predvsem “business”. Tako je Toplakova po izbruhu afere napisala komentar “Pa kdo je Marjan Šarec, da se ga je treba bati?, Marjana Šarca & Co pa obtožila kleptokracije. Simona Toplak naj bi naredila tudi medijsko in komunikacijsko strategijo, ki je povezana s tem, da se naredi vse, da se “pozabi” na Boruta Jamnika in da se slednji umakne ter fokus premakne drugam.

Morda je v tem tudi mogoče iskati razloge za siloviti napad na Alenko Bratušek, ki je s svojimi škandaloznimi potezami bila idealna za preusmeritev pozornosti, saj veste, da vsaka afera traja dan ali dva in ni boljšega, če na staro afero sede prah z odpiranjem nove afere, ki je še hujša in bolj krvava oziroma brutalna.

Večina medijev je v strahu, da bodo ostali brez oglaševalskega denarja iz državnih podjetij in je v spopadu zelo previdna in dela v rokavicah, saj je tako ali drugače odvisna, beri plačana, od državnih podjetij, ki jih obvladuje Jamnikovo omrežje in skrajno previdna, zato se ne opredeljuje oziroma “bog ne daj, ne omenja po nemarnem božjega imena”.

Tako je očitno po tem, ko naj bi se po nekaterih informacijah zatekel po pomoč celo k operativcu Janeza Janše Borutu Petku, je Jamnik izginil tudi iz opozicijskih medijev, ki so v preteklosti sicer konstantno napadali Boruta Jamnika.

Jamniku pa so izrazito v bran stopile Finance, medtem ko Siol, ki je včasih veljal za glasilo Boruta Jamnika, se po lastniških spremembah loteva tematike dosti bolj previdno.

Tako Petra Sovdat v Financah v članku “Tako se Šarčeva vlada plazi v državna podjetja” piše “kaj so skadrovali od poletja in kaj še bodo: prihodnje leto bo vroče okoli Krke, Cinkarne, NLB in energetike.” Pred tem pa v članku »Brane Kralj je še kar na sceni! Kdo so še politični kadroviki?” prav tako Sovdatova piše o tem, kdo se v koaliciji usklajuje, kdo je primeren za nadzornike in šefe uprav družb v državni lasti.

Svet 24, ki spada v medijski imperij Marina Odlazka pa je v petkovi razširjeni izdaji objavil zapis o Dinastiji Jamnik oziroma zgodbo o Vzponu Boruta Jamnika, ki je preko vplivnih družinskih vezi prišel do lastnega omrežja, predvsem gospodarske in finančne moči.

COMMENTS

Wordpress (0)