Mu je tudi on obrnil hrbet? Brat Borisa Johnsona odstopil kot poslanec in minister… – TOPNEWS.si

Mu je tudi on obrnil hrbet? Brat Borisa Johnsona odstopil kot poslanec in minister…

Mu je tudi on obrnil hrbet? Brat Borisa Johnsona odstopil kot poslanec in minister…

Jo Johnson, brat britanskega premiera Borisa Johnsona, je danes odstopil z mesta poslanca in ministra za univerzo, znanost, raziskovanja in inovacije zaradi “nepremostljivih napetosti”.

“V čast mi je bilo, da sem devet let kot poslanec predstavljal okrožje Orpington in služil kot minister v treh različnih vladah. V zadnjih tednih sam razpet med lojalnostjo družini in nacionalnimi interesi. Gre za nerešljivo napetost in čas, da drugi prevzamejo moj položaj poslanca in ministra,” je napisal brat britanskega premiera na svojem Twitter profilu.

Jo Johnson je v času svoje politične kariere vodil različna ministrstva v vladah Davida Camerona, Therese May in trenutnega premiera Borisa Johnsona.

Odstop Joa Johnsona se je zgodil v posebno kritičnem trenutku za britanskega premiera, ki je utrpel hud poraz v britanskem parlamentu.

Najprej se je več kot 20 uporniških poslancev pridružilo opoziciji pri predlogu novega zakona o odložitvi bexita, nato pa je Spodnji dom potrdil zakon. O odložitvi brexita se bo danes zvečer izjasnil tudi Dom lordov.

Če bo zakon sprejet v obeh domih parlamenta, bo izstop Britanije iz EU odložen za naslednje leto, premierju Johnsonu pa bi preprečil implementacijo trdega brexita do 31. oktobra.

Na podlagi besed iz obrazložitve odstopa Joa Johnsona, bi lahko zaključili, da se Joe Johnson kot tudi dobršen del Konzervativne stranke ne strinja z bratovo politiko glede brexita

COMMENTS

Wordpress (0)