Kdo je bil naročnik in kdo je izpeljal medijsko in politično eksekucijo Braneta Kralja – Jamnikov napad na Kralja naj bi izvedla agencija Pristop iz čisto komercialnih razlogov – TOPNEWS.si

Kdo je bil naročnik in kdo je izpeljal medijsko in politično eksekucijo Braneta Kralja – Jamnikov napad na Kralja naj bi izvedla agencija Pristop iz čisto komercialnih razlogov

Kdo je bil naročnik in kdo je izpeljal medijsko in politično eksekucijo Braneta Kralja – Jamnikov napad na Kralja naj bi izvedla agencija Pristop iz čisto komercialnih razlogov

Čeprav je v medijskih kuloarjih še sinoči veljalo, da je novinarju Bojanu Požarju zapis Irene Prijović predal kar Franci Zavrl, direktor Stratkoma, je kmalu postalo jasno, da gre, kot se je temu včasih reklo, za “zavaravanje neprijatelja”. Znano je namreč, da Franci Zavrl in direktor Modre zavarovalnice ter predsednik Združenja nadzornikov Borut Jamnik sploh nista v dobrih odnosih in da gre zgolj za odvračanje pozornosti od pravih naročnikov eksekucije generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja.

Naročniki so se namreč trudili, da bi zgodbo plasirali prav preko Bojana Požarja, ki velja za človeka, ki ga pač različne politične garniture uporabljajo za medijske operacije, saj bi v javnosti potem bilo videti kot, da je zadeva prišla iz opozicije oziroma z desnega pola političnega prostora.

Vendarle je zgodba popolnoma drugačna, če poznamo osebna poznanstva in prijateljevanja. Tako ni nobena skrivnost, da je najboljša prijateljica Irene Prijović Marjeta Tič Vesel, ki je že več let zaposlena na Pristopu. Trojček, v katerega spada tudi direktorica Gospodarske Zbornice Slovenije Sonja Šmuc v notranjih krogih imenujejo kar ljubkovalno “trije mušketirji.”

Tako je operativno naročilo Boruta Jamnika izpeljala kar medijska agencija Pristop oziroma vsaj po naših neuradnih, a precej zanesljivih podatkih naj bi sodeloval Primož Pusar, partner in predsednik uprave omenjene agencije. Na spletni strani omenjene agencije je zapisano, da Pusar “skupino Pristop vodi od leta 2007; od takrat je podjetje pomembno razvilo področja strateškega poslovnega svetovanja, kar je Pristopovemu razvoju dodalo novo dimenzijo integriranih znanj, s pomočjo katerih za naročnike ustvarja dodano vrednost na področjih trženjskega, korporativnega in digitalnega upravljanja komunikacij. Na področju korporativnega in trženjskega svetovanja Primož Pusar sodeluje z najbolj priznanimi domačimi in mednarodnimi naročniki”.

Glavno vlogo pa naj bi izpeljala kar dolgoletna osebna prijateljica Irene Prijović Marjeta Tič Vesel, ki je sicer zaposlena v Pristopu. Na spletni strani Združenja nadzornikov Slovenije, za katerega očitno dela Veselova, piše, “da je magister Marjeta Tič Vesel starejša svetovalka na Pristopu. Ima več kot petnajst let delovnih izkušenj na področju komunikacijskega menedžmenta in odnosov z javnostmi. Po izobrazbi je magistra ekonomije. Doslej je sodelovala v komunikacijskih projektih z različnimi naročniki s področja financ, prehrambne industrije in farmacevtske industrije, in to predvsem na področju celovitega upravljanja odnosov z javnostmi. V letu 2005 je prejela priznanje za strokovno odličnost (Certificate of Excellence), ki ga podeljuje Mednarodno združenje za odnose z javnostmi (IPRA), v letu 2009 priznanje Zlato pero, ki ga podeljuje Mednarodno združenje poslovnih komunikatorjev (IABC). Prav tako aktivno sodeluje v strokovnih organizacijah s področja odnosov z javnostmi in marketinga ter je uveljavljena predavateljica na področju komunikacijskega menedžmenta. Je soavtorica knjige “Komuniciranje s finančnimi javnostmi” (GV Založba, Zbirka PR, Ljubljana, 2003),”konec citata.

Irena Prijović

Irena Prijović sicer direktorica Združenja nadzornikov Slovenije in Marjeta Tič Vesel pa nista samo poslovno, ampak tudi prijateljsko povezani, saj naj bi prav Veselova pomagal izpiliti medijski nastop in pripraviti celotno medijsko strategijo Ireni Prijović, ki je danes novinarjem na KPK razlagala podrobnosti “brutalnega” pristopa Braneta Kralja, s katerim se menda pred telefonskim pogovorom sploh nista poznala, in je torej bila to njuna prva komunikacija. Kakšno vlogo je pri vsem skupaj odigrala direktorica GZS Sonja Šmuc, ki je prav tako del triperesne deteljice oziroma članica treh mušketirjev, ni popolnoma jasno.

Sonja Šmuc

Seveda pa kot pri vsaki drugi zgodbi tudi pri tej velja, da je potrebno slediti denarju, saj ima Agencija Pristop velik interes, da ne bi kot klienta izgubila državnega Telekoma oziroma večinskega kolača oglaševalskega denarja, kar bi glede na zadnje spremembe tako v vodstvu družbe kot tudi pri nadzornikih ne bi bilo nemogoče. Tako se je v zgodbi pokazalo, da je potrebno kot v vsaki dobri kriminalni zgodbi “slediti denarju” ali iskati žensko. In prav v tem trikotniku so se našli tako Irena Prijović kot Marjeta Tič Vesel oziroma agencija Pristop.

Vse drugo so samo detajli, ki za sam princip delovanja v celotni operaciji niso toliko pomembni. O političnem in predvsem finančno korporacijskem ozadju, kjer je nova politična garnitura sedla na žulj Borutu Jamniku in posredno stranki SD, smo na Topnews.si obširno pisali že v članku “Ozadje velikega političnega obračuna: Kdo je Irena Prijović, desna roka Boruta Jamnika?” Kakšni bodo “povračilni ukrepi”, bomo seveda z zanimanjem spremljali, vsekakor pa je predsednik vlade Marjan Šarec danes na tiskovni konferenci med vrsticami opozoril na to, da naj tisti, ki odpirajo šampanjce, ne triumfirajo preveč.

“Ta prijava, ki se je zgodila, in nad katero sedaj seveda vsi triumfirajo, naj ne triumfirajo preveč, ker verjamem, da je teh lastnih pragov še zelo veliko in da, če bi šli malo naokoli, bi ugotovili še marsikaj.”

COMMENTS

Wordpress (0)