“Kje je Anglija?” Trump je spet pokazal svoje “znanje” geografije – TOPNEWS.si

“Kje je Anglija?” Trump je spet pokazal svoje “znanje” geografije

“Kje je Anglija?” Trump je spet pokazal svoje “znanje” geografije

Pred tremi dnevi je Donald Trump pohvalil Borisa Johnsona kot “pravega moža, ki bo Veliko Britanijo popeljal iz EU”, kmalu pa je sledil šok. Prvi mož ZDA je sogovornika zmedel z vprašanjem: “Kje je Anglija? Ne uporabljate je več.”

Trump je novinarjem na tiskovni konferenci zadnjega dne vrha skupine G7 v Biarritzu v južni Franciji novinarjem razkril svojo napako.

“Vprašal sem Borisa: “Kje je Anglija? Kaj se dogaja z njo? Ne uporabljate je več toliko.” Pogovarjala sva se o tem, bilo je zelo zanimivo. Velika Britanija je super, neverjetno mesto, je neverjetna nacija in eden naših najpomembnejših zaveznikov,” je dejal Trump.

V Ameriki izraz Anglija pogosto označujejo kot celotno Veliko Britanijo, zato ni povsem jasno, na kaj je Trump mislil.

“Princ kitov”

Trumpu Velika Britanija ni tuj pojem tudi, ko gre za njegov zasebni posel ali državne zadeve.

Predsednik ZDA ima v lasti golf igrišče na Škotskem, ki ga je obiskal dan po referendumu o brexitu leta 2016. Odtlej trdi (čeprav je dokazano, da ni točno), da je predvidel izid glasovanja o izstopu Britanije iz EU.

Dvakrat je obiskal Veliko Britanijo tudi v vlogi predsednika ZDA – enkrat v letu 2018 in enkrat v letu 2019. Oba obiska so spremljali burni protesti zaradi njegovega prihoda in obakrat so v zrak spustili napihnjenega slavnega dojenčka Trumpa (Baby Trump).

Zanimivo je, da je Trump po svojem drugem obisku naredil enega od svojih večjih gafov, kar je nakazalo, da za Trumpa geografija njegovega “velikega zaveznika” ravno ni vrlina. Trump je na Twitterju zapisal, da je spoznal “princa kitov”, misleč valižanskega princa Charlesa.

Namreč, Charlesov naziv se v angleščini glasi “Prince of Wales”, Trump pa je napisal “the prince of the whales”. Wales je ena od štirih konstitutivnih držav Združenega kraljestva), medtem ko beseda “whales” pomeni kite.

Trump je pozneje spremenil svoj tvit, vendar je bilo prepozno, saj je objava že postala viralna na družbenih medijih.

COMMENTS

Wordpress (0)