(VIDEO) Marjan Šarec o Toninovem poskusu premika v politično sredino: “Jaz lahko stokrat rečem, da sem igral Hamleta, pa bodo videli samo en drug lik” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Marjan Šarec o Toninovem poskusu premika v politično sredino: “Jaz lahko stokrat rečem, da sem igral Hamleta, pa bodo videli samo en drug lik”

(VIDEO) Marjan Šarec o Toninovem poskusu premika v politično sredino: “Jaz lahko stokrat rečem, da sem igral Hamleta, pa bodo videli samo en drug lik”

Medtem ko je po zadnji anketi Mediane Šarčevi vladi podpora padla, pa LMŠ povečuje prednost pred SDS. Aktualna vlada je po izsledkih ankete, ki jo je za POP TV opravil inštitut Mediana, izgubila nekaj podpore. Vlado podpira 51,6 odstotka vprašanih, 15,5 odstotka je neopredeljenih, 32,9 odstotka pa ji nasprotuje. Med strankami LMŠ z 18,8 odstotka podpore povečuje prednost pred SDS z nekaj več kot 15,6 odstotka podpore vprašanih.

Po sobotnem srečanju srečanju stranke v Volčjem potoku je jasno, da LMŠ krepi prevladujoči položaj stranke LMŠ na sredini političnega prostora. Nedavna napoved še bolj odločnega premika NSi proti sredini pa je povzročila kar nekaj odzivov na desni strani, zlasti prvaka SDS Janeza Janše, ki je podvomil o sredinskosti NSi, v soboto pa je “zaključno fazo dolgega marša proti sredini komentiral tudi Marjan Šarec, predsednik LMŠ. Na vprašanje, kakšno popotnico bo Šarec priredili Toninu in njegovi stranki na tej sredini je Šarec dejal:

“Moram priznati, da me je to prijetno zabavalo, ker še nekaj časa nazaj so nam, ki so tako imenovana sredina, očitali, da smo zato sredina, ker ne vemo kaj bi. Ker oni imajo ideologijo, vedo, kam gredo, vedo, kaj bi radi. Mi pa nismo ne krop ne voda in smo zato sredina, Očitno so ugotovili, da je sredina tista, ki želi normalno Slovenijo, ki želi razvoj Slovenije tako, da bo Slovenija prijazna vsem, da se ne bomo prepirali za nazaj, kdo je kje bil, kdo ni bil, in se šli ideologije. In očitno so to ugotovili. Seveda dobrodošli na sredini, ampak saj veste, kako je bilo pri meni. Jaz lahko stokrat rečem, da sem igral Hamleta, pa bodo videli samo en drug lik”.

Na vprašanje, ali bo podporo za sprejetje proračunskih dokumentov morda iskal pri NSi, ki je pred kratkim napovedala, da se bo z novim programom pozicionirala na sredino političnega spektra, je Šarec dejal, da bodo iskali podporo pri vseh. “Saj usluge ne bodo naredili nam, če jih bodo podprli, bodo uslugo naredili državi,” je dejal ob tem.

“Mi bomo iskali podporo pri vseh, kajti saj ne bodo nam usluge naredili, če bodo podprli, bodo uslugo naredili državi. Če država sprejme proračun, potem zadeve delujejo, če proračun ni sprejet, potem imamo pač scenarij, o katerem smo govorili.”

COMMENTS

Wordpress (0)