(VIDEO) Ekskluzivno! Zakulisje s strankarskega piknika liste Marjana Šarca – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ekskluzivno! Zakulisje s strankarskega piknika liste Marjana Šarca

(VIDEO) Ekskluzivno! Zakulisje s strankarskega piknika liste Marjana Šarca

“Danes smo tukaj zato, da pogledamo za nazaj, da se dotaknemo sedanjosti, in da pogledamo tudi v prihodnost. Mineva pet let, odkar se nas je nekaj zbralo, in smo se odločili, da bomo ustanovili svojo stranko. Takrat je bila to utopična misel, takrat je malokdo od nas verjel, da nam bo uspelo. Ampak ne glede nato, da nismo imeli izkušenj, da nismo bili prisotni na državnem parketu, in da so nam tudi dajali izjemno majhne možnosti, smo vztrajali. Imeli smo trmo, imeli smo voljo in imeli smo pogum. In to se nam danes tudi obrestuje,” je Marjan Šarec začel svoj nagovor v Arboretumu v Volčjem potoku, le streljaj od Šmarce, nagovoril simpatizerje, člane stranke, ki so ga vseskozi prekinjali z gromkimi aplavzi.

Strankarskega piknika se je udeležilo po oceni stranke okoli 2000 ljudi, čeprav ima danes največja vladna stranka s 13-imi poslanci in 29-imi iniciativni odbori po vsej Sloveniji po uradnih podatkih nekaj več kot tisoč članov. Strankarsko srečanje, ki je bilo nekakšen uvod v politično jesen, je bilo obenem tudi manifestacija organizacijske moči, saj so že na vhodu čakali številni avtobusi in polni parkirni prostori.

Med razlogi za druženje stranke je Marjan Šarec naštel “prvo obletnico stranke, ki je bila sicer v maju, potem obeležitev rezultata na evropskih volitvah, predvsem pa, da se malo družimo, in da se pomenimo kako naprej, kako jesen in kako tudi novim delovni izzivom naproti”.

Na vprašanje, ali so pričakovali tako veliko množico, je Šarec odgovoril pozitivno. “Ja, kazalo je že zelo kmalu da bo ljudi veliko, ko so pošiljali svoje prijave tako, da je še toliko bolj pomembno, da nas je toliko, da tistim, ki seveda radi povedo, da smo samo trije, da ni tako. Danes se vidi, da nas je vendarle nekoliko več. Zbrani smo ljudje dobre volje, ki želimo Sloveniji dobro, ki želimo delati in to je zelo pomembno zlasti, ko smo v tako lepem ambientu”.

Glede na odlično organizacijo, kjer so organizirali celo varstvo in animacijo za otroke, je bilo jasno, da gre za vladno stranko, ki je v letu dni razvila strankarski aparat, ki je seveda presegel stranko, nastalo v bližnji Šmarci blizu Kamnika.

Tako so udeležencem ob vročem sobotnem dnevu delili zastonj sladoled z velikega avtomata, ki je spominjal na čase vaše in naš mladosti. Prav tako pa so si lahko postregli s hladnim pivom, iz kar štirih pip starega wolksvagnovega kombija, ter seveda postregli z jedmi z žara.

Za popestritev je skrbela pevka Tanja Žagar, ki je “zažigala” s svojimi hiti, med katerimi so bile pesmi iz klasičnega repertoarja. Ob Arivi pa so udeleženi že plesali.

Poletno druženje Liste Marjana Šarca je tako zaključilo obdobje političnega mrtvila, sledita pa vroča politična jesen in drugo leto levosredinske vlade, ki se bo v jeseni morala soočiti s prvim resnimi izzivi, kako ohraniti visoko javno podobo.
“Je pa seveda vse odvisno od politične volje. Saj veste, nas je pet plus eden, je treba zadeve najprej uskladiti. Če si sam, lahko to hitro narediš, če nas je več, pa so seveda različni pogledi, ker je to pač demokracija.

COMMENTS

Wordpress (0)