(VIDEO) “Ne morem pristati na to, da bo pa nekdo preko pleč kmetov, ministrice, mene ali vlade lezel nazaj v slovensko politiko, potem, ko je zavozil stranko in vse” – Šarec v Gornji Radgoni ostro nad Marjana Podobnika – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Ne morem pristati na to, da bo pa nekdo preko pleč kmetov, ministrice, mene ali vlade lezel nazaj v slovensko politiko, potem, ko je zavozil stranko in vse” – Šarec v Gornji Radgoni ostro nad Marjana Podobnika

(VIDEO) “Ne morem pristati na to, da bo pa nekdo preko pleč kmetov, ministrice, mene ali vlade lezel nazaj v slovensko politiko, potem, ko je zavozil stranko in vse” – Šarec v Gornji Radgoni ostro nad Marjana Podobnika

Čeprav se je zjutraj še zdelo, da bo dogajanje ob odprtju sejma Agra zasenčil protest SLS zaradi “domnevne neučinkovitega odziva države na problematiko napadov zveri na rejne živali”, a je predsednik SLS Marjan Podobnik medijem sporočil, da so dobili vladna zagotovila glede svojih zahtev in protesta zato niso izvedli.

Po Podobnikovih besedah je pozno sinoči visoki predstavnik vlade oz. “prinašalec dobrih novic”, katerega imena pa novinarjem ni želel razkriti, sporočil polno pripravljenost, da pristojni ministrstvi za okolje in kmetijstvo uresničita zahteve SLS.

Vendar je ob otvoritvi sejma predsednik vlade Marjan Šarec ostro obračunal z Marjanom Podobnikom z besedami, da ne moremo pristati na to, “da nam bodo danes tisti, ki so nekoč bili v nekih strankah in jih zavozili, danes bi se pa spet na plečih kmeta, ministrov in predsednika vlade povzpenjali nazaj v slovensko politiko. To pa ne” je med drugim dejal Šarec.

“Danes ni ne kraj, ne čas, da bi politizirali, pa vendarle mi ne boste zamerili, če bom rekel tudi nekaj besed na aktualno temo, saj nam je vzelo kar nekaj tednov.

Volkovi, medvedi in podobni problemi so nas pestili zadnje tedne in zadnje dni. Jasno in glasno je treba povedati, da je populacija medvedov in volkov previsoka. Številka je previsoka in s tako številko se tudi slovenskemu kmetijstvu ne piše dobro. Ne bom se spuščal v zgodovino, zakaj je tako. Ne bom se spuščal v zgodovino, zakaj smo prišli do tega, ampak danes je kar je. In moramo najprej spraviti populacijo zveri na sprejemljivo število, potem se bomo pogovarjali tudi o sobivanju, vendar to na tistih območjih, kjer je to naravno, in kjer je to možno. Namreč to ni možno povsod in govoriti, da bo kar cela Slovenija habitat, je nemogoče in je nerealno.

Z ministrico se zelo dobro zavedava vse problematike in v zadnjem letu sva tudi opravila mnoge napore zato, da bi se zadeve spremenile. Ne moremo pa pristati na to, da nam bodo danes tisti, ki so nekoč bili v nekih strankah in jih zavozili, danes bi se pa spet na plečih kmeta, ministrov in predsednika vlade povzpenjali nazaj v slovensko politiko. To pa ne. Naš sogovornik je sindikat kmetov, s katerim smo vzpostavili zelo dober dialog. S kmeti nameravamo sodelovati brez politike, ampak s stroko. In vedno bomo delali za slovenskega kmeta, ker je to naša naloga. Če ne bo slovenskega kmeta, ne bo slovenske hrane, posledično ne bo zdravja. In če ne bo zdravja, na koncu ne bo tudi Republike Slovenije,” je še poudaril premier.

Marjan Podobnik, ki je bil na otvoritvi sejama skupaj s strankarskimi kolegi, je bil nad ostrostjo reakcije Marjan Šarca, ki je ob govoru gledal v njegovo smer očitno šokiran. Iz SLS so popoldne sporočili: “V SLS smo čutili, da ima vlada resne probleme z organizacijo, nismo pa verjeli, da so stvari tako kritične, da predsednik vlade in pristojni ministri ne vedo drug za drugega, s kom se kdo dogovarja in to v imenu celotne vlade. Kljub temu nam ni žal, da smo predstavniku vlade verjeli, da govori tudi v imenu predsednika vlade in ni nam žal, da smo z odpovedjo protesta omogočili normalno otvoritev sejma.

COMMENTS

Wordpress (0)