(Video) “Če imaš končni cilj in svojo pot, se ne oziraj na vsakega psa, ki laja nate, ker ne boš dosegel cilja” – Predsednik LMŠ Marjan Šarec v Volčjem potoku tudi o tem, da cilj LMŠ niso izredne volitve – TOPNEWS.si

(Video) “Če imaš končni cilj in svojo pot, se ne oziraj na vsakega psa, ki laja nate, ker ne boš dosegel cilja” – Predsednik LMŠ Marjan Šarec v Volčjem potoku tudi o tem, da cilj LMŠ niso izredne volitve

(Video) “Če imaš končni cilj in svojo pot, se ne oziraj na vsakega psa, ki laja nate, ker ne boš dosegel cilja” – Predsednik LMŠ Marjan Šarec v Volčjem potoku tudi o tem, da cilj LMŠ niso izredne volitve

V Arboretumu Volčji Potok se je ves dan odvijalo poletno druženje stranke Lista Marjana Šarca, ki se ga je udeležilo okoli 2000 članov, prijateljev in simpatizerjev stranke. Zbrane je na dogodku nagovorili predsednik stranke Marjan Šarec.

“Stranka LMŠ je stranka, ki dela drugače. To smo že večkrat dokazali in to bomo dokazali tudi v prihodnje. Smo stranka, ki ko se nekaj odloči, ne popusti več, ampak vztraja do konca, pa če bi bili vsi še tako proti. Držimo se tistega pregovora, če imaš končni cilj in če imaš svojo pot, se ne oziraj na vsakega psa, ki laja nate, ker ne boš dosegel cilja. Mi se na to ne oziramo, gremo proti cilju,” je med drugim dejal Šarec in doživel gromki aplavz velikega števila strankarskih privržencev, ki so se zbrali v Arboretumu in nadaljeval:

“Ko berem intervjuje ostalih drugih predsednikov strank, se prav tako več ukvarjajo z nami kot pa sami s seboj. In to je že znamenje, da nismo kar tako. Kajti mi se ne ukvarjamo z drugimi, mi se ukvarjamo sami s sabo. Vemo, da ima vsaka stranka dovolj svojih problemov za razreševati in se ne potrebuje vtikati v druge stranke. Vsak naj pometa pred svojim pragom, pa bomo vsi bolj uspešni,” je v mobilizacijskem govoru povedal Šarec, ki je uvodoma spomnil, da mineva pet let od ustanovitve stranke. “Takrat je bila to utopična misel, takrat je malokdo od nas verjel, da nam bo uspelo, ampak ne glede na to, da nismo imeli izkušenj, da nismo bili prisotni na državnem parketu in da so nam dajali tudi izjemno majhne možnosti, smo vztrajali. Imeli smo trmo, imeli smo voljo in imeli smo pogum”.

Navezal se je na prehojeno pot stranke. Danes, po enem letu vlade, ima stranka, po besedah njenega predsednika, še več volje in energije za delo. “In bolj kot nam mečejo polena pod noge, višje jih preskakujemo in bolj odločni smo in bolj odločno gremo naprej. Tisti skeptiki, ki jih je vsak dan polno, pa so čedalje tišji. Kajti tudi najbolj zagrizeni nasprotniki nam morajo priznati, da znamo voditi vlado in da kljub samo trinajstim poslancem vemo, kaj želimo, in vemo, kaj je dobro za Slovenijo. Kajti delamo za Slovenijo, ne delamo zase. Kdor dela samo zase, ni za med nas,” je še poudaril.

Nadaljeval je, da bo za uspešno vodenje vlade, če želimo Sloveniji le najbolje, potrebnih veliko naporov, usklajevanj, marsikaj tudi ne bo takoj uspelo. Ampak potrebna je odločnost, kot jo je stranka že pokazala v preteklosti, nenazadnje pri izbiri kandidatov za poslanca v Evropski parlament. Potrebujemo odločne ljudi, kot sta tudi Irena Joveva in dr. Klemen Grošelj, za katera je predsednika stranke prepričan, da bosta tudi v Evropskem parlamentu “glasna in zelo glasno bosta zastopala tudi interese Slovenije”.

Na koncu se je zahvalil vsem prijateljem, sodelavcem in družinam za podporo. “Pomembno je, da nam zaupate in da ste prepričani, da vemo, kaj delamo, ker zagotovo vemo, kaj je dobro za Slovenijo. Ne za nas, za Slovenijo. Naj se stranka LMŠ razvija še naprej in naj bo taka kot doslej s ključnim zavedanjem, da ne delamo za svoj, temveč za interes Slovenije”.

Na naše izrecno vprašanje, ali je današnji dogodek tudi odgovor na različne scenarije za jesen, med katerimi so tudi izredne volitve, je Marjan Šarec dejal: “Veliko se govori o volitvah, vendar seveda pa tisti, ki seveda pozna politiko, ve, da so prej še trije krogi v parlamentu. Ne pride se tako hitro do volitev. Imamo primer Italije, kjer se je želelo izsiliti volitve, pa vemo, da ne gre tako gladko. Sam ne razmišljam o predčasnih volitvah, ker enostavno nimam časa za to. Mi dokler vodimo vlado, dokler vlada deluje, dokler, čeprav anketam ne gre vedno verjeti vse, oziroma se na to zanašati, dokler ankete kažejo kot kažejo, ne vidim razloga, da bi sedaj sprožali neke krize, se začeli ukvarjati spet sami s sabo. Mi smo imeli leta 2011 tako situacijo, pa smo imeli 2014 takšno situacijo, smo imeli predčasne volitve. Dobili iz tega praktično nismo nič. Zamudili smo čas in zato namesto,da se ukvarjamo z vprašanjem predčasnih volitev, bo bolje, da vsak na svojem ministrstvu zagrabi, krepko tisto kar ima za narediti, in da bomo vsi opravili svojo nalogo.

Vlada, parlament in vsi deležniki v slovenski politiki in družbi, da bomo zadeve premaknili naprej, to je edina pot in edina možna pot. Samo ves čas neko politično kalkuliranje, kaj se ne bo pa zdaj zgodilo, pa kaj se bo, pa špekuliranje ne vpliva dobro ne na družbo klimo, pa ne na delovno vnemo”.

 

COMMENTS

Wordpress (0)