Angela Merkel potrdila, da se bo leta 2021 umaknila iz politike – Kaj bo počela po končanem mandatu? – TOPNEWS.si

Angela Merkel potrdila, da se bo leta 2021 umaknila iz politike – Kaj bo počela po končanem mandatu?

Angela Merkel potrdila, da se bo leta 2021 umaknila iz politike – Kaj bo počela po končanem mandatu?

Nemška kanclerka Angela Merkel je potrdila svojo namero, da se bo leta 2021 umaknila iz politike. Kot je povedala, po naslednjih volitvah v Bundestag ne bo več aktivno vključena v politiko.

Merklova se je srečala z bralci nemškega časopisa Ostsee-Zeitung in odgovarjala na njihova vprašanja. Kanclerka je poudarila, da po zaključku mandata ne namerava nadaljevati z aktivnim političnim življenjem v Nemčiji niti v EU, kjer so bile “vse funkcije ravnokar razdeljene”.

Na vprašanje o načrtih, ko se bo umaknila iz funkcije, je Merklova priznala, da bi si želela predvsem spočiti.

“Potrudila bi se odpočiti. Počivala bi. Če se to zgodi, potem bom odšla na koncert ali v opero z možem ali prijatelji,” je dejala Merklova.

Na vprašanje kanclerki, kaj naj bi otroci čez 50 let brali o njej v učbenikih zgodovine, je Merklova odgovorila: “Trudila se je”.

Merklovi kot kanclerki Nemčije potečejo pooblastila leta 2021. Pred časom je političarka že povedala, da bo ta mandat njen zadnji.

V Nemčiji so se razširile govorice, da bi se lahko Merklova tudi predčasno umaknila s položaja zaradi zdravstvenih razlogov – zaradi napadov tresavice. Kanclerka je prepričala nemško javnost, da ni razloga za skrb, saj je popolnoma zdrava, napadi tresenja pa so posledica stresa. Sicer pa je vprašanje zdravstvenega stanja zanjo zelo osebno, vendar namerava do konca mandata izpolnjevati vse svoje obveznosti.

COMMENTS

Wordpress (0)