Američani zaprli glavni vojaški biološki laboratorij: Ebola, antraks in drugi patogeni, bi lahko uhajali preko odpadnih vod! – TOPNEWS.si

Američani zaprli glavni vojaški biološki laboratorij: Ebola, antraks in drugi patogeni, bi lahko uhajali preko odpadnih vod!

Američani zaprli glavni vojaški biološki laboratorij: Ebola, antraks in drugi patogeni, bi lahko uhajali preko odpadnih vod!

Ameriški center za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) je zaradi težav z novim sistemom za odstranjevanje odpadnih voda izdal ukaz o prekinitvi raziskav v ameriškem vojaško medicinskem zavodu Fort Detrick, ki je eden od centrov programa za biološko orožje, zaradi težav v novem sistemu za dekontaminacijo odpadnih voda.

Ustanovi so na zahtevo CDC odvzeli licenco za raziskave smrtonosnih virusov, kot so ebola, ošpice in antraks, poroča Independent.

CDC je sprejel to odločitev, ker je inšpekcijski nadzor na objektu ugotovil številne težave, povezane z novim sistemom za dekontaminacijo odpadnih vod, ki ga baza uporablja, odkar je bila naprava za sterilizacijo s paro, ki so jo prej uporabljali, poškodovana med lanskim neurjem.

Čeprav je bil ameriški program biološkega orožja leta 1969 uradno zaključen, so v Fort Detricku še vedno izvajali obrambne raziskave nekaterih smrtonosnih patogenov.

Tiskovni predstavnik laboratorija Caree Vander Linden je dejal, da kljub odredbi o suspenzu ni bilo uhajanja nevarnih snovi ali nevarnosti za javno zdravje, dodaja časnik.

COMMENTS

Wordpress (0)