(VIDEO) Hrvati s komentarji pokopali Kolidno po govoru na obletnico Nevihte: Ni zgrabila puške, ampak ponovno mikrofon! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Hrvati s komentarji pokopali Kolidno po govoru na obletnico Nevihte: Ni zgrabila puške, ampak ponovno mikrofon!

(VIDEO) Hrvati s komentarji pokopali Kolidno po govoru na obletnico Nevihte: Ni zgrabila puške, ampak ponovno mikrofon!

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarovič je imela včeraj na kninski trdnjavi ognjeni govor v počastitev 24. obletnice operacije Nevihta, v katerem je, čustveno premagana, dejala, da je ponosna na umrlega vojaka Josipa Briškija, dva ranjena vojaka, in razkrila, da jo je grizla vest, da ni “vzela puške v roke”.

“Najraje bi zgrabila puško in odšla na bojišče, vendar sem ugotovila, da ni šlo le za mesece in soočanje s tistimi, ki so pred vami,” je dejala hrvaška predsednica in poudarila, da je imela službo v zunanjem ministrstvu.

Puške ni zgrabila, je pa zgrabila mikrofon in kdo ve že kolikokrat pokazala, da ni imela težav, da bi spustila glas. Po sprejemu vojnih poveljnikov na kninski trdnjavi je Kolinda zapela “Boj, boj” iz opere “Nikole Šubića Zrinskega”.

https://twitter.com/sanbartolovic/status/1158108602294554630

Uporabniki družbenih mrež niso izpustili priložnosti za komentiranje predsedničinega vokalnega nastopa. Predsednica Kolinda Grabar Kitarović pogosto kaže nagnjenost k izkazovanju svojih vokalnih sposobnosti.

Ni skrivnost, da rada poje domače pesmi, še posebej doma, ko kuha ali pa se tušira. Zadnjič je po intervjuju zapela katoliški mega hit “Hrist na žalu”.

Z vsako noto, ki smo ji bili priča, ugotovimo, da najraje poje domače pesmi. Še posebej ima rada avtorja, kot sta Marko Perković Thompson ali Mate Bulić.

Na svetovnem prvenstvu v Rusiji je po pristanku v slačilnici naše reprezentance zapela v objemu z njimi odskakala Thompsonovo “Lijepa li si.

“Predsedničin drugi najljubši navijaški hit je nekoliko bolj urbana skladba “Srce vatreno”, ki jo ponavadi izvajajo Zaprešić Boys in raper Nered.

Po nocojšnjem nastopu v Kninu, če Kolinda izgubi predsedniške volitve, zagotovo lahko računa na službo pred kamero v “Kri ni voda.”

Z Matem Bulićem je v restavraciji Gastro Globus zapela njegovo pesem “Domu mom”, zanimivo pa, da ni prepevala pesmi njenega trenutnega protikandidata Miroslava Skore in enega od botrov iz trilogije Škoro – Thompson – Bulić.

Glede na to, da še ni uradno najavila svoje kandidature za drugi mandat na Pantovčaku, ampak je, kot je poročal Dnevnik.hr v Kninu izjavila, da “jo bodo tu kot predsednico ponovno videvali v naslednjih 5 letih”, bi lahko v prihodnosti od nje pričakovali še boljšo zabavo.

Vsekakor se zdi, da jo še čaka dolga in burna kampanja.

COMMENTS

Wordpress (0)