Odvetnica ruskega vodje opozicije: Navalni je zastrupljen z neznano kemično snovjo! – TOPNEWS.si

Odvetnica ruskega vodje opozicije: Navalni je zastrupljen z neznano kemično snovjo!

Odvetnica ruskega vodje opozicije: Navalni je zastrupljen z neznano kemično snovjo!

Ruski opozicijski vodja Aleksej Navalni je bil zastrupljen z “neznano kemično snovjo”, je včeraj povedala njegova odvetnica Olga Mihajlova, ki je z veliko prepričljivostjo izrazila prepričanje glede suma zastrupitve, ki ga je pred tem izrazila osebna zdravnica Navalnega.

“Res gre za zastrupitev z neznano kemično snovjo,” je Mihailova povedala novinarjem pred bolnišnico, kamor so Navalnega včeraj premestili iz zapora s hudo alergijsko reakcijo.

Njegova osebna zdravnica Anastasija Vasiljeva je kmalu zatem povedala, da so Navalnega vrnili v pripor, čeprav še “ni povsem okreval”.

Dr. Anastasija Vasiljeva

Vasiljeva je osebna zdravnica Navalnega že vrsto let, ki ga je videla v bolnišnici še isti dan, ko so ga premestili. Povedala je, da je možno, da je bil zastrupljen in da oteklina in izpuščaj na njegovem obrazu spominjata na kemično zastrupitev.

Povedala je še, da bolnišnični uradniki, ki so postavili diagnozo, da gre za alergijsko reakcijo, niso želeli opraviti vseh potrebnih analiz. Njej pa niso pustili, da bi ga pregledala in je morala prostore takoj zapustiti.

“Sumim, da je lahko vzrok za” bolezen “Alekseja Navalnega določen toksični agens,” je na svojem Facebooku zapisala Vasiljeva, poroča tiskovna agencija France Press.

Ruski opozicijski vodja Aleksej Navalni je bil včeraj nujno hospitaliziran zaradi hudega alergijskega napada, ki ga je imel v priporu. Navalni je bil v sredo obsojen na 30 dni zapora zaradi pozivov na neodobreni sobotni shod v centru Moskve.

Protesta se je kljub prepovedi in močni policijski navzočnosti v središču mesta po podatkih policije udeležilo okoli 3.500 ljudi, nekateri opozicijski kandidati pa so napovedali, da bodo novi protesti potekali tudi prihodnjo soboto. Opozicijski kandidati želijo izkoristiti naraščajoče nezadovoljstvo z ruskimi oblastmi, vse nižjo podporo predsedniku Vladimirju Putinu ter ogorčenje zaradi zniževanja življenjskega standarda in korupcije.

Navalni je postal znan kot pobudnik protivladnih protestov, ki so pozimi leta 2011 potekali proti Putinu. Od takrat so ga zaradi sodelovanja na nedovoljenih opozicijskih protestih že večkrat zaprli, leta 2017 pa je proti njemu zaradi poneverbe potekal tudi sodni postopek. Bil je obsojen, kar mu je preprečilo kandidaturo na predsedniških volitvah leta 2018.

COMMENTS

Wordpress (0)