(VIDEO) Premier Marjan Šarec o sprejemu proračuna: “Komur je za normalno delovanje države bo proračun podprl, ker v nasprotnem primeru lahko pričakujemo nestabilnost, kar pa ne bi dobro vplivalo na razvoj države” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Premier Marjan Šarec o sprejemu proračuna: “Komur je za normalno delovanje države bo proračun podprl, ker v nasprotnem primeru lahko pričakujemo nestabilnost, kar pa ne bi dobro vplivalo na razvoj države”

(VIDEO) Premier Marjan Šarec o sprejemu proračuna: “Komur je za normalno delovanje države bo proračun podprl, ker v nasprotnem primeru lahko pričakujemo nestabilnost, kar pa ne bi dobro vplivalo na razvoj države”

Marjan Šarec je ob Ruski kapelici komentiral tudi špekulacije glede izrednih volitev, zaupnici, ki naj bi jo vezal na proračun ter o politični (ne)stabilnosti, ki bi jo za sabo potegnil morebitni padec proračuna ter o spremembi v SMC-ju, ki naj bi jo na jesenskem kongresu prevzel minister Zdravko Počivalšek.

Predsednik vlade Marjan Šarec, ki se prihodnji teden odpravlja na dopust na Hrvaško, je ob robu slovesnosti pri Ruski kapelici komentiral tudi aktualno politično dogajanje, med drugim tudi najnovejše ankete, ki kažejo na rast vladajoče LMŠ.

Na vprašanje, ali preigrava tudi scenarij za izredne volitve v jeseni, je premier Šarec dejal:

“Ankete javnega mnenja niso merodajni pokazatelj in kdor bi delal politiko na osnovi anket, je hitro ugotovil, da se moti. Tako, da mi delamo naprej s polno paro. Delamo po najboljših močeh in dali smo trdno zavezo, da bomo delali za ljudi, za Slovenijo in tega se nameravamo tudi držati. Razne kalkulacije pa prepuščam drugim”.

Marjan Šarec je komentiral tudi dogajanje v zdravstvu in vzel v bran ministra za zdravje. Prejšnji teden je minister Šabeder predstavil Aneks2, s katerim zdravniki niso zadovoljni. Pravijo, da več denarja ne bo rešilo problema v zdravstvu.

“Gospod Šabeder dobro ve, kaj dela, se trudi. In seveda tisti dan, ko bodo v tej državi vsi zadovoljni, bo nov državni praznik.”

Glede vprašanja, kakšen je njegov scenarij za politično jesen, je Šarec dejal, da računa na tiste politike, ki jim je mar za normalno delovanje države, ker v nasprotnem primeru lahko pričakujemo nestabilnost, ki pa ni dobra za državo. Napovedali ste, da razmišljate o tem, da bi vezali zaupnico na proračun. Mislite, da bo proračun vendarle sprejet v jeseni in da ga bo Levica ali katera koli druga stranka podprla in da boste dobili večino pri proračunu, je na vprašanje Topnews Šarec odgovoril, da politična nestabilnost ni v interesu države.

“Komur je za Slovenijo, komur je za normalno delovanje države od politikov, bo proračun podprl, ker v nasprotnem primeru lahko pričakujemo nestabilnost, kar pa ne bi dobro vplivalo na razvoj države.

Na vprašanje, kako komentira dogajanja v SMC-ju, ki naj bi ga prevzel minister Zdravko Počivalšek, Šarec pravi, da s Počialškom dobro sodelujeta.

Marjana Šarca pa smo vprašali tudi, ali ga skrbijo domnevni dogovori okoli večjega sodelovanja med Desus-om in SMC-jem. Pričakovalo se je nekako, da bo LMŠ tisti, ki bo integriral to levo sredino oziroma liberalni blok.

“Stranka SMC je suverena stranka in seveda ni na meni, da bi komentiral dogajanje v tej stranki. Če se bodo odločili za menjavo vodstva, je to njihova odločitev. Z gospodom Počivalškom pa dobro sodelujeva. To je vse, kar lahko rečem”.

COMMENTS

Wordpress (0)