(VIDEO) Groza! FBI v biološkem centru v Arizoni odkril posode polne razkosanih trupel – TOPNEWS.si

(VIDEO) Groza! FBI v biološkem centru v Arizoni odkril posode polne razkosanih trupel

(VIDEO) Groza! FBI v biološkem centru v Arizoni odkril posode polne razkosanih trupel

Posode, polne človeških organov, zamrzovalnik, poln moških spolnih organov in moško truplo s prišito glavo ženske, so prizori, na katere so naleteli agenti FBI, ko so vstopili v biološki center v Arizoni.

FBI-jevi agenti so v center za donacijo človeških organov vstopili že leta 2014, kaj pa so tam odkrili, pa so razkrili šele zdaj, ko je osem družin v tem času vložilo tožbe proti temu, zdaj že zaprtem centru v Phoenixu.

V obtožnici je navedeno, da je center, ki je v lasti Stevena Gora, ustvarjal dobiček iz nezakonite prodaje človeških organov brez soglasja darovalcev.

Poleg delov človeških teles so agenti v laboratorijih centra našli tudi motorne žage, s katerimi so razkosali trupla.

“Vse je bilo polno krvi in telesnih tekočin, trupla niso bila ustrezno označena,” piše v obtožnici. Eden od agentov je povedal, da so našli “vedra polna človeških glav, rok in nog”.

Moško truplo s prišito glavo ženske je viselo na steni. V obtožnici pa piše, da gre najverjetneje za “morbidno šalo” delavcev centra. Preiskava je pokazala, da je center nezakonito prodajal dele človeških teles: glave za 500 dolarjev, roke za 750 dolarjev in celotno truplo za približno 5000 dolarjev. V objektu je bilo najdenih več kot 1.755 delov človeških teles, kar skupaj znaša 10 ton.

“To je grozljiva zgodba. Ta zgodba je neverjetna,” je izjavil Troy Harp, človek, ki je leta 2012 in 2013 centru doniral posmrtne ostanke svoje mame in babice. Povedali so mu, da bosta trupli uporabljeni v znanstvene namene – za preučevanje tumorjev in levkemije.

Po navedbah obtožnice so se nezakonite dejavnosti v centru začele leta 2007. Tožilec zatrjuje, da je institucija prevarala donatorje in jih prepričala, da bodo organi uporabljeni za raziskovanje bolezni ali darovanje organov nujno potrebnim.

Matt Parker, agent FBI-ja, ki je bil na kraju samem in je moral nositi vreče polne človeških organov, je povedal, da so mu kasneje diagnosticirali PTSD.

“Nisem mogel spati ponoči, potem ko sem vse to videl. Videti je bilo kot odlagališče raztrganih delov človeških teles,” je povedal Parker.

COMMENTS

Wordpress (0)