(VIDEO) Dramatičen posnetek zasedbe britanskega tankerja: Iranski komandosi s fantomkami in oboroženimi do zob zaplenili tanker! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Dramatičen posnetek zasedbe britanskega tankerja: Iranski komandosi s fantomkami in oboroženimi do zob zaplenili tanker!

(VIDEO) Dramatičen posnetek zasedbe britanskega tankerja: Iranski komandosi s fantomkami in oboroženimi do zob zaplenili tanker!

V javnost so prišli novi dramatični posnetki, ki razkrivajo, kako so pripadniki iranske revolucionarne garde izveden napad na britanski tanker “Stena Impero”.

Iranski uradniki so potrdili, da so zasegli britansko ladjo kot povračilni ukrep zaradi incidenta v Gibraltarju, ko so britanski marinci zadržali iranski tanker poln nafte.

V nedavno objavljenem video zapisu zasega britanskega tankerja je razvidno, kako se iranski komandosi s fantomkami na glavah in v vojaških uniformah, oboroženi do zob, spuščajo po vrvi iz helikopterja na britansko ladjo v Ormuški ožini.

Najvišji britanski vojaški uradniki so pozvali vlado, naj napoti marince v Perzijski zaliv zaradi zaskrbljenosti glede varnosti britanskih ladij v regiji.

Zaseg britanske ladje je sprožila obsodbo Združenega kraljestva in njegovih evropskih zaveznikov, ki še naprej pozivajo k zmanjšanju napetosti v tem strateško pomembnem prehodu na območju Perzijskega zaliva.

Medtem je vodja pristaniške uprave v provinci Hormozgan Alhmorad Afiphipur, kjer je zasidrana britanska ladja, sporočil, da so člani posadke britanskega tankerja na varnem.

“Vseh 23 članov posadke je na varnem in so dobrega zdravja,” je sporočil Afiphipur na državni televiziji.

COMMENTS

Wordpress (0)