Potem ko je “očrnil” ameriškega predsednika Donalda Trumpa, je britanski veleposlanik v Washingtonu odstopil – TOPNEWS.si

Potem ko je “očrnil” ameriškega predsednika Donalda Trumpa, je britanski veleposlanik v Washingtonu odstopil

Potem ko je “očrnil” ameriškega predsednika Donalda Trumpa, je britanski veleposlanik v Washingtonu odstopil

Britanski veleposlanik v Združenih državah Amerike Kim Darroch je danes odstopil, potem ko ga je ameriški predsednik Donald Trump označil za “neumnega” in “pompoznega bedaka”.

Trump je britanskega veleposlanika Kima Darrocha začel javno žaliti, ko so njegove depeše pricurljale v javnost, v katerih je ameriško administracijo označil kot nesposobno, poroča Reuters.

“Odkar so prišli uradni dokumenti iz tega veleposlaništva v javnost, je bilo veliko špekulacij o moji funkciji in ali bom ostal na položaju veleposlanika,” je dejal Kim Darroch v odstopni izjavi, v kateri je še sporočil, da je s tem dejanjem želel postaviti piko tem spekulacijam.

“Trenutne razmere so takšne, da je nemogoče, da bi še naprej opravljal funkcijo, kot bi si želel,” je dejal.

Diplomatske depeše so razkrile, da je britanski veleposlanik v ZDA ocenil administracijo predsednika Donalda Trumpa za nesposobno in disfunkcionalno in da je malo verjetno, da se bo izboljšala.

Dokumenti, ki jih je pred kratkim objavil Mail on Sunday, vsebujejo zelo kritične pripombe veleposlanika Darrocha o trenutnem stanju Trumpove administracije in nudijo vpogled v to, kako visoki britanski diplomat gleda na vlado najbližjega zaveznika svoje države.

“Ne verjamemo, da bo ta uprava postala bistveno bolj normalna, manj disfunkcionalna, manj nepredvidljiva, manj razdeljena, manj diplomatsko nerodna in nesposobna,” je zapisal Darroch v eni od številnih depeš, ki se nanašajo na obdobje od leta 2017 pa do danes.

COMMENTS

Wordpress (0)