Weber jezen, ker je ostal brez funkcije, obtožuje Macrona in Orbana – TOPNEWS.si

Weber jezen, ker je ostal brez funkcije, obtožuje Macrona in Orbana

Weber jezen, ker je ostal brez funkcije, obtožuje Macrona in Orbana

Manfred Weber, vodilni kandidat Evropske ljudske stranke (EPP) in njen vodja v Evropskem parlamentu, je danes kritiziral os “Macron-Orban” ter jo obtožil, da je razveljavila rezultate evropskih volitev.

Weber se je soočil z nasprotovanjem francoskega predsednika Emmanuela Macrona in madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbana, s katerim si je med volilno kampanjo izmenjal precej ostrih besed.

Njegova rojakinja, nemška obrambna ministrica Ursula von der Leyen, bi morala prevzeti vodenje Evropske komisije, če bo seveda v Evropskem parlamentu dobila zeleno luč.

Obtožbe na račun Pariza in Budimpešte

“Ne morem povedati svojim volivcem, da obstajajo sile, ki ne želijo sprejeti volilnega rezultata,” je poudaril Weber v pogovoru za spletno stran nemškega Bilda.

“Potekali so zakulisni pogovori in nočne seje, na katerih se je vzpostavila os Macron-Orban,” je opozoril Weber.

“Zelo sem razočaran. Jasno je, kot politik vem, da lahko dobim ali izgubim volitve, toda, da bosta Emmanuel Macron in Viktor Orban izbrisala volilne rezultate, tega nisem pričakoval.”

Bavarski poslanec v Evropskem parlamentu je še dejal, da je “trditev, da v izvršilni oblasti nima izkušenj, nesmiselna, ker tretjina sedanjih voditeljev evropskih vlad ni imela izkušenj v izvršni oblasti” in dodal, da jih je tudi Macron imel zelo malo.

V zvezi z Ursulo von der Leyen je dejal, da je bilo njeno imenovanje za mnoge v Evropskem parlamentu presenetljivo.

COMMENTS

Wordpress (0)